Waarbij helpen yoga accessoires?

Manduka

Veel mensen weten vaak niet welke yoga accessoires zij moeten aanschaffen als ze gaan beginnen aan yoga. Per oefening verschilt het welke accessoire daarbij het meest efficiënt is. Yoga accessoires zijn geheel optioneel, maar het maakt oefeningen wel makkelijker of juist uitdagender. Yoga accessoires helpen bij een asana. Een asana is een lichaamshouding waarbij je rekt en strekt om zo meer lenigheid, gevoel voor evenwicht, uithoudingsvermogen en vitaliteit te krijgen. Je leert ook anderen kwaliteiten zoals aandacht en alertheid tijdens zijn oefeningen.

Welke yoga accessoires zijn er?

We hebben de meest gebruikte yoga accessoires onderzocht en op een rijtje gezet. Per accessoire wordt ook kort toegelicht waarvoor ze dienen. Elke accessoires is geheel optioneel. We raden aan om accessoires bij de yoga school uit te proberen voor het aanschaffen.

- Yoga mat
De meest gebruikte accessoire. Een yoga mat komt in verschillende texturen, maten, en diktes. Per soort yoga verschilt de gebruikersvriendelijkheid van deze matten. Er zijn veel soorten merken onder yoga accessoires, maar veel yogi’s prefereren het merk Manduka.

- Yoga tas
Wanneer je een yoga mat hebt is een speciale tas voor deze mat zeer aan te raden. Normale sporttassen zijn vaak te klein.

Gerelateerd nieuws  Hulpmiddelen voor senioren

- Yoga riem
een yoga riem geeft je asana meer stretch. Dit komt door de tegenvering die je hierbij ervaart.

- Yoga blok
Een yoga blok zorgt er eigenlijk voor dat de grond iets ‘hoger’ ligt, maar dient vooral als ondersteuning tijdens je asana of meditatie.

- Antislip handdoek
Deze kun je op je mat leggen zodat je niet wegglijd als je gezweet hebt. Dit is vooral een toevoeging op het moment dat je geen antislip mat hebt aangeschaft.

- Yoga sokken
Deze sokken scheiden je tenen en geven meer grip op elke oppervlakte. Dit is zoals al eerder gezegd optioneel. Niet iedereen vindt dit prettig.

- Yoga Bolster
Dit is een groot en zwaar yogakussen. Dit kussen vormt mee met je lichaam tijdens oefeningen.

- Yoga oogkussen
Een yogales eindigt in savasana. Dit is een liggende houding voor totale ontspanning. Hierbij is een oogmasker erg prettig. Door het gewicht op je ogen kun je je beter afsluiten van je omgeving.

Manduka

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

|
Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!