Bij privé leasen kiest een consument ervoor om voor een bepaalde periode een auto te huren/leasen. Dit kan aantrekkelijk zijn voor mensen die relatief weinig kilometers maken met een auto. Een voorbeeld van een groep uit de samenleving waarvoor dit een fijne oplossing is zijn de ouderen. Deze groep rijdt vaak relatief gezien weinig kilometers en hun financiële positie is vaak slechter dan groepen van andere leeftijden.

Voordelen van het privé leasen van een auto

Een groot voordeel van het privé leasen van een auto is dat je een vast bedrag per maand betaalt. In dit bedrag zit bijna alles gekeken naar de kosten van een auto. Je hebt dus geen kosten voor onderhoud of reparaties. De enige kosten die je wel zelf moet betalen zijn die voor de brandstof. Daarnaast zijn verkeersboetes natuurlijk ook voor de gebruiker. Het voordeel is dus dat je niet voor onvoorziene kosten komt te staan. Je betaalt elke maand een vast bedrag.

Een ander voordeel is het feit dat je in een nieuwe auto kunt rijden zonder dat je er je spaargeld hoeft aan uit te geven. Daarnaast geldt dat er geen aanbetaling nodig is en dat je na a

floop van het contract niet vast zit aan de verkoop van de auto. Je levert de auto gewoon weer terug in, meer is niet nodig.

Nadelen van het privé leasen van een auto

Een van de nadelen van het leasen van een auto is dat je vast zit aan een contract met een financiële verplichting voor jaren. Je komt er niet zomaar onderuit. Mocht je niet meer kunnen betalen dan zal er een afkoopsom betaalt moeten worden. Daarnaast is het zo dat je vooraf aan moet geven hoeveel kilometers je verwacht te rijden per jaar. Wanneer over deze hoeveelheid heen gaat komen er extra kosten om de hoek kijken. Deze kosten worden dan vaak per kilometer gerekend wat een erg duur grapje kan worden. Een ander nadeel is dat je de auto niet kan uitlenen aan mensen buiten je huishouden. De auto staat namelijk niet op jouw naam en is dus niet van jou. Het gebruik van de auto is hetgeen waarvoor je betaalt.

Lees ook dit:  Wat je moet weten voor je begint aan je motorrijles in Sittard

Zoek je nu een leuke privé lease auto kijk dan op auto huren Geleen.

auto huren Geleen