We leven in een wereld die draait om geld. Geld is lang niet alles, maar het maakt veel dingen wel wat gemakkelijker. Helaas hebben veel mensen niet genoeg geld om belangrijke dingen te doen. Hierbij moet je denken aan het afmaken van een studie, de aankoop of verbouwing van een huis, het aanschaffen van een auto of ander vervoersmiddel en noem maar op.

Wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan studeren maar hier niet de financiële middelen voor hebt, dan kun je gaan lenen. Weet jij van jezelf dat je binnenkort of in de toekomst geld moet gaan lenen, dan kun je een lening simulatie doen. Dit moet je zien als een soort schatting. Afhankelijk van wat je verdient en waar je het geld voor nodig hebt wordt er een berekening gedaan. De uitslag van deze berekening is het bedrag dat je kunt gaan lenen. Ook laat de schatting zien hoeveel je maandelijks zou moeten gaan aflossen. Een berekening als deze kan erg handig zijn, zeker als je houd van budgetteren en plannen.

Zo’n lening simulatie kun je ook eenvoudig op het internet doen. Dit gaat via een tool die je eerst een hoop vragen en gegevens vraagt. Je doorloopt als het ware een stappenplan. Zo leert de tool jouw een beetje kennen en kan hij een goede schatting doen.

Ben je het eens met de schatting, dan kun je de aanvraag eenvoudig indienen. Dit is meestal gratis. Deze aanvraag word zorgvuldig bekeken. Het is belangrijk dat jij in staat bent om het maandelijkse bedrag af te lossen. Om dit te controleren worden er bewijsstukken opgevraagd. Dit zijn bijvoorbeeld loonstroken en aankoopbewijzen.

Lees ook dit:  Wat is een administratiekantoor

Wanneer dit allemaal in orde is wordt het geld op je rekening gestort.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

lening simulatie