Welke verzekeringen zijn er?

klantenservice ohra

Betekenis van een verzekering

Rond de 1700 v.C., ontstonden de eerste tekenen van verzekeringen in Babylonië. De wetten waren opgesteld met bedoeling handelaren te beschermen. Deze wetten werden opgesteld doordat er in die tijd veel overvallen plaats vonden. Door het ontstaan van de code Hammurabi, werden de goederen verzekerd. Hierbij werd een document opgesteld, waarin vastgelegd werd waaruit de handelswaren bestonden.

Soorten verzekeringen

Hedendaags zijn er diverse soorten verzekeringen binnen Nederland. U kunt bijna alles laten verzekeren, sommige verzekeringen zijn verplicht. Daarnaast kunt u een aantal verzekeringen vrijwillig afsluiten. Het doel van een verzekering is dat de verzekeraar de kosten betaalt indien u iets overkomt. In ruil voor de vergoeding betaalt u een premie aan de verzekeraar. Er zijn drie verzekeringen die u kunt onderscheiden: schadeverzekeringen, levensverzekeringen en zorgverzekeringen.

Uitleg belangrijkste verzekeringen

Schadeverzekeringen zijn er om het financiële risico van de opgelopen schade te verzekeren. Voorbeelden van schadeverzekeringen zijn: aansprakelijkheidsverzekering, opstalverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering of autoverzekering. Daarnaast zijn er ook nog zorgverzekeringen. In Nederland bent u verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Zorgverzekeraar moeten iedereen verplicht accepteren voor de basisverzekering. Alle kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd op zorgpolis van hun ouders of voogd. De overheid heeft een definitief oordeel over er vergoedingen van de basisverzekering. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten, dit is niet verplicht maar in sommige gevallen wel gewenst. Dit kan een extra dekking zijn voor de tandarts of fysiotherapie.

Gerelateerd nieuws  Outplacement

Een levensverzekering is een verzekering waarbij u het financieel risico verzekert indien u komt te overlijden. Of u bouwt een geldbedrag op die aan het einde van de looptijd aan u wordt uitgekeerd. Hiervan zijn twee voorbeelden: een overlijdensrisicoverzekering (OVR), de verzekeraar keert dan een bedrag na u overlijden. Met dit bedrag kun je nabestaanden het wegvallen van uw inkomen opvangen en de kosten blijven betalen. Daarnaast is er ook een uitvaartverzekering, met deze verzekering voorkomt u dat uw nabestaanden moeten opdraaien voor de kosten van uw uitvaart. Daarnaast zijn er 3 verschillende soorten uitvaartverzekeringen: het naturapakket, de kapitaalverzekering en de sommenpolis. Indien u interesse hebt in het afsluiten van een verzekering dan kunt u terecht de klantenservice Ohra, zij kunnen u verder helpen met het verstrekken van de juiste contactgegevens.

 

Recent

Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

07/06/2023

Tweedehandse Jacuzzi: Betaalbare luxe thuis.

31/05/2023

Elektrische fiets? GPS-tracker!

16/05/2023

De voor- en nadelen van een elektrische fiets

01/05/2023

Voordelen van zonnepanelen

26/04/2023

Meer in deze categorie

Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

|
Algemeen, Bedrijfsleven

Voordelen van zonnepanelen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Mogelijkheden voor het bouwen van je eigen huis

|
Wonen

HR- recruitment trends van 2023

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!