Een nieuw jaar betekent weer een hoop goede voornemens. Waarschijnlijk staat gezonder eten ook op jouw lijstje. Met deze superingrediënten kun je lekkere shakes maken en we leggen je uit waarom.

Banaan

Een banaan bevat weliswaar koolhydraten, maar is een goede vervanger voor een broodje. Stop je banaan in je shake, dan heb je een verzadigd gevoel en zo voorkom je dat je gaat snacken, net als bij een shake met caseïne. Een banaan bevat verschillende vitaminen en kalium, wat bijdraagt aan een goede functie van je hart en nieren.

Rode vruchten zijn superfoods

Rode vruchten zijn super gezond en bevatten veel vitamine C en K. Ze geven een frisse smaak zonder al te veel suiker te bevatten. Denk bijvoorbeeld aan frambozen en rode bessen

Yoghurt als basisingrediënt

Je kunt een smoothie maken met een flesje sap, maar dit is eigenlijk niet zo gezond. Het is beter om een shake te maken met verse producten. Een goede basis is yoghurt.

Melk

Voor een shake of smoothie kun je melk gebruiken. Yoghurt en melk zorgen er ook voor dat je sneller vol zit. Uiteraard is het aan jou om te bepalen welke melk je gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor sojamelk in plaats van koemelk.

caseïne

Caseïne

Nieuw in de fitnesswereld? Caseïne is een eiwit dat verkrijgbaar is in poedervorm. Dit kun je toevoegen aan je shake wanneer je gaat sporten.

Spinazie

In plaats van fruitshakes kun je ook sapjes maken met groente. Een ingrediënt dat daar uitermate geschikt voor is, is spinazie. Het is een groente die behalve veel vitamine ook verschillende mineralen bevat.

Lees ook dit:  2 diëten die je beter niet kunt volgen

Bleekselderij

Net zo’n superfood als de spinazie is de bleekselderij. Ook deze groente zit vol vitamine b en k. Bleekselderij kun je bijvoorbeeld combineren met komkommer of sinaasappel.

Citroen

Ga je voor een shake of smoothie met wat pit? Dan moet je zeker wat citroen toe voegen. Als je zelf een citroen perst, ben je zeker van een gezonde shake. Een citroen bevat vitamine C, kalium en calcium. Citroen is sowieso een smaakmaker die kan helpen bij een gezonde levensstijl. Voeg citroen of citroensap toe aan je water of sprenkel het over een stukje vis.