Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en is bekend bij vele toeristen. Berlijn is ook de ideale stad om op naar toe te gaan als je een weekendje weg gaat. Hier zullen we het hebben over Berlijn en wat je er allemaal kan doen om je een leuke ervaring te bezorgen.

Top 5 bezienswaardigheden Berlijn

Natuurlijk de meest bekende bezienswaardigheid voor als je naar Berlijn gaat is de Berlijns muur, deze mag je niet missen. De Berlijnse muur werd in het verleden gebruikt om de inwoners van elkaar te scheiden. De muur vormde een grens tussen het communistische oosten van de stad en het kapitalistische westen. Een groot deel van de muur is gesloopt, de loop van de muur kun je op verschillende plaatsen nog volgen. Een aantal van de bezienswaardigheden hebben te maken met de Berlijnse muur, dit zal je wel opvallen.

Een volgende bezienswaardigheid die je niet mag missen is de Brandenburger Tor. De Brandenburger Tor is nog zo een symbool van de Koude Oorlog. De stadspoort is in neoklassieke stijl gebouw in opdracht van de Pruisische koning Frederik Willem de tweede ter herinnering aan de Derde Silezische Oorlog. Deze poort stond aan de rand van de oude stad en diende als afsluiting van de statige boulevard Unter den Linden.

Slot Charlottenburg is een derde bezienswaardigheid die een bezoekje wel waard is. Het slot Charlottenburg is het grootste kasteel van Berlijn en is één van de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn. Dit kasteel werd gebouwd in opdracht van keurvorst Frederik, hij ging zich laten kronen tot koning Frederik I. Hij heeft dit kasteel laten bouwen voor zijn vrouw als een zomerverblijf.

Lees ook dit:  Welk vervoersmiddel kiest u?

Berlijn

Als je plant om te gaan is het verstandig om voor vertrek ook rekening te houden met het weer, namelijk veel bezienswaardigheden in Berlijn zijn vanbuiten te bewonderen waardoor het meest aangenaamst is om droog weer te hebben. Het weer in Nederland is te vergelijken als het weer in Berlijn, dus zeker in de juiste periode vertrekken is aangeraden!