De food trends van dit moment op een rijtje!

food trends

De voedingsindustrie is constant aan het veranderen. Er komen steeds meer producten op de markt, maar sommige producten zijn ook langzaam het verdwijnen. Elk jaar weer zijn er weer nieuwe producten in de supermarkt te vinden die behoren tot een nieuwe hype. Welke food trends er op dit moment zijn? Daar vertellen we in deze blog alles over!

Plantaardige voeding

Iets wat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden en ook op dit moment nog steeds populairder aan het worden is, is plantaardige voeding. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het milieu, de dieren en de wereld waarin wij allemaal leven. Naast dat een plantaardig dieet goed is voor het milieu, blijkt het ook nog eens goed te zijn voor de gezondheid van de mens. De komende tijd zullen er dan ook steeds meer plantaardige alternatieven in de supermarkt verschijnen.

Duurzaam eten

Naast plantaardige voeding speelt natuurlijk ook duurzaam eten een grote rol in deze huidige maatschappij. Voor de mensen niet meteen plantaardig willen eten, maar toch een steentje willen bijdragen aan een wat duurzamere wereld, is duurzaam eten een mooie oplossing. Steeds meer mensen letten er dan ook op hoe voeding wordt geproduceerd of bijdraagt aan een beter milieu. Daarnaast wordt er vaker gekozen voor biologische of lokale voeding. Zo moet eten een lagere ecologische voetafdruk krijgen.

Gerelateerd nieuws  Waarom gezond eten zo moeilijk is! 
food trends

Sportvoeding

Tegenwoordig sporten er meer mensen dan ooit tevoren. Een gezonde leefstijl met voldoende beweging speelt sinds de pandemie een grote rol in het leven van een grotere groep mensen. Naast voldoende beweging, wordt hier ook de voeding op aangepast. Voeding moet er tenslotte voor zorgen dat de sportprestaties worden verbeterd. Naast dat er vaak gezocht wordt naar bijvoorbeeld kippenvleugels calorieen, is voor sporters ook de eiwitinname enorm belangrijk. Voedingsmiddelen zoals eiwitrepen, shakes of sportdrankjes zijn nog nooit zo populair geweest. Bovenkant formulier

Gefermenteerde voeding

Iets anders wat op dit moment enorm populair is geworden op het gebied van voeding is gefermenteerde voeding. Gefermenteerde voeding is voedsel dat door een natuurlijk proces van fermentatie is gegaan, waarbij micro-organismen zoals bacteriën, gisten en schimmels de koolhydraten en suikers in het voedsel afbreken. Het grote voordeel van gefermenteerde voeding is dat het een positieve invloed heeft op de gezondheid van de darmen. Door de positieve gezondheidseffecten van gefermenteerde voeding, zullen er steeds meer producten in de supermarkt verschijnen. Voorbeelden van gefermenteerde voeding die nu al te verkrijgen in de supermarkt is, zijn: yoghurt, tempeh, kombucha en zuurkool.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!