Je ziet het steeds vaker. Een aanbouw aan je huis met overkapping ook wel veranda genoemd. Hedendaags zit het al bijna standaard in ieder tuinontwerp. Je kan er lekker zitten op een regenachtige dag of in de zomer lekker in de schaduw zitten. Het is een echte uitbreiding van je huis die bijna onmisbaar is. Het is daarom ook niet gek dat een veranda steeds populairder wordt.

Verschillende soorten veranda’s

Er zijn veel verschillende soorten veranda’s op de markt. Zoals bijvoorbeeld een houten verenda. Houten veranda’s hebben vaak een wat warmere uitstraling. Je moet alleen bij houten veranda’s er goed opletten dat je de staat van het hout zeker 1 a 2 keer per jaar controleert. Hiermee voorkom je dat het hout rot wordt en de veranda instabiel.

Een ander soort veranda is een veranda van kunststof. Kunststof is een materiaal die in principe levenslang meegaat. Een kaar per jaar maak je het kunststof schoon met een sopje. Verder kun je bij kunststof voor elk kleur kiezen en zelfs voor een houtlook. Bij kunststof is het ook mogelijk om een dak erop te zetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een dak van glazen panelen. Zo komt er veel licht binnen in de veranda.

De laatste soort is een aluminium veranda. Een aluminium veranda ziet er een stuk moderner uit dan de vorige twee soorten. Verder is een aluminium veranda heel erg stevig. Aluminium veranda’s gaan jaren mee en vergen net als kunststof bijna geen onderhoud. Als overkapping kun je ook kiezen voor een aluminium overkapping. Deze zijn heel stevig en zien er zeer modern uit.

Lees ook dit:  Hoe creëer je een kindvriendelijke tuin?

Waar je ook voor kiest. Met een veranda zit je lekker buiten met een binnen gevoel. Welk seizoen het ook is je zit er altijd goed.