Curaçao is een prachtig eiland in de Caribische zee. Curaçao trekt jaarlijks veel toeristen en studenten. Curaçao heeft echter ook een jonger broertjes. Ongeveer op 13 kilometer varen ligt een onbewoond klein paradijs genaamd Klein Curaçao. Klein Curaçao heeft slechts een oppervlakte van drie vierkante kilometer. Als toerist kun je Klein Curaçao bezoeken tijdens een dagtrip. In deze korte blog lees je alles over Klein Curacao.

Klein Curacao bezoeken met een catamaran

Een echte aanrader is om klein Curacao met een catamaran te bezoeken. Een catamaran is een boot met twee drijvende rompen, die parallel aan elkaar boven de waterlijn zijn geïnstalleerd. Vanwege deze structuur heeft de catamaran een hoge stabiliteit, maar de weerstand is erg laag. Hierdoor is de catamaran sneller dan andere boten. Klein Curacao catamaran maakt het mogelijk om het eiland te bezoeken met deze iconische boot.

De oude iconische vuurtoren

De oude iconische vuurtoren van klein Curacao is in de 19e eeuw gebouwd. Klein Curacao is een klein vlak eilandje, zonder heuvels of bebouwing. Hierdoor is het eiland voor schippers slecht te zien en dit heeft dit heeft in het verleden vaker geleid in schipbreuken. Om deze reden is in de 19e eeuw de vuurtoren van klein Curacao gebouwd. Niet lang na de bouw heeft er een orkaan over het eiland gewoed en is de vuurtoren verwoest. De vuurtoren is daarna nog twee keer opnieuw gebouwd.

De schipbreuken van klein Curacao

Hierboven heb je al een korte geschiedenis kunnen lezen over het eiland. Over de jaren zijn er nogal wat schepen op het eiland gestrand en sommige zijn ook nooit weggehaald. Zo is er in de jaren 80 van de vorige eeuw een grote olietanker gestrand en in 2017 is een Frans zeiljacht gestrand die het eiland te laat zag en niet meer kon uitwijken. Beide schepen liggen nog steeds op het eiland en trekken jaarlijks veel toeristen.

Lees ook dit:  Een weekendje weg in eigen land

Zwemmen met zeeschildpadden

Klein Curacao een top locatie om te snorkelen met een hagelwit strand en hemelsblauwe zee. Als je gaat snorkelen op klein Curacao moet je je ogen open houden voor exotische vissen met mooie kleuren. Naast de exotische vissen kan je zelfs zeeschildpadden tegenkomen! Jaarlijks keren er honderden schildpadden terug naar Klein Curacao om zich voort te planten en eieren op het strand te leggen.