De verschillende soorten woningen

16/09/2022
|
77
makelaar Stein

Je staat op het punt om naar de lokale makelaar in bijvoorbeeld Stein te gaan voor een huis wat je hebt gezien. Bij de aankoop van een huis is het belangrijk dat je weet wat alle opties zijn. Er zijn waarschijnlijk woningtypes waarvan jij niet wist dat ze bestonden. Om dit te voorkomen ga ik je wat vertellen over verschillende soorten woningtypes.

Appartement

Een woning in een gebouw met meerdere verdiepingen noemen we een appartement. Het bestaat altijd uit meerdere kamers die verdeeld zijn over één verdieping.

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woning. Een appartement bestaat altijd uit meerdere kamers, verdeeld over één verdieping.

 

Studio

Een studio lijkt ontzettend veel op een appartement, maar het verschil is dat een studio bestaat uit maar één kamer. Vaak wordt een studio ook wel een studio-appartement genoemd.

Penthouse

Een woning in een gebouw waarin meerdere woningen liggen noemen we een penthouse. Een penthouse ligt altijd op de bovenste verdieping. Dit zijn meestal ook royale woningen met een prachtig uitzicht van de omgeving. Penthouses kunnen meerdere verdiepingen hebben.

 

Maisonnette

Een maisonnette is een appartement met meerdere verdiepingen. Er bevinden zich daarnaast dan ook nog meerdere woningen in hetzelfde gebouw. De voordeur komt dus uit op een gemeenschappelijk trapportaal of galerij.

Bovenwoning

De woning die zich bevindt op de bovenste verdieping van een gebouw met meerdere woningen noemen we een bovenwoning. Dit zijn meestal huizen waarvan de verschillende woonlagen zijn verdeeld in aparte woningen. De voordeur en gang zijn dan ook gemeenschappelijk. Denk hierbij aan studentenhuizen. Een bovenwoning kan bestaan uit meerdere verdiepingen.

Gerelateerd nieuws  Hoe creëer je een kindvriendelijke tuin?

Benedenwoning

De benedenwoning is eigenlijk precies hetzelfde als een bovenwoning. Alleen bevindt de woning zich op de begane grond.

Eengezinswoning

Een eengezinswoning is een woning die is bedoeld voor bewoning door één persoon en eventueel het gezin van de desbetreffende persoon. Boven of onder de woning zul je geen andere woningen aantreffen. De voordeur ligt dan ook meteen aan de openbare weg.

 

Hoekwoning

Een woning die aan het einde van een aantal woningen ligt noemen we een hoekwoning. Dit is dan ook een eengezinswoning. Aan de ene kant zit je vast aan een woning en aan de andere kant is deze vrijstaand. Aan de vrijstaande kant bevindt zich extra grond. Als dit niet het geval is, wordt het een eindwoning genoemd.

Tussenwoning of rijtjeshuis

Een tussenwoning is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee huizen. De woningen zijn allemaal gebouwd in één rij. Deze woningen worden daarom ook wel rijtjeshuizen genoemd.

Vrijstaande woning

Deze woning staat los van andere woningen. Je hebt dus geen buren die aan je vast zitten.

Hopelijk heb ik je een beetje wegwijs kunnen maken in de verschillende soorten woningen en kun je nu een weloverwogen keuze maken!

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Zo geef je je huis een warme look

|
Wonen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!