In mei van 2019 maakte de Europese unie het verplicht om je de gewerkte uren te bereken. Naast dat het verplicht is komen er ook een hoop voordelen bij met het bijhouden van je werkuren. Benieuwd naar hoe jij een urenregistratiesysteem kunt gebruiken kunt gebruiken en wat de voordelen zijn? Lees dan vooral verder.

 

Makkelijk uren bijhouden

Veel bedrijven gebruiken nog methodes zoals een prikbord of zelfs iemand die is ingehuurd om de gewerkte uren van iedereen bij te houden en handmatig in Excel in te voeren. Tegenwoordig zijn er echter beter manieren om dit te doen. Neem bijvoorbeeld de app van Keeping om je uren te berekenen. De app werkt op je computer en mobiele telefoon. Als je begint met werken hoef je alleen aan te geven voor welk project het is en de timer starten als je begint en stoppen als je klaar bent. Zo kun je zelfs als je niet in een bureau precies bijhouden hoeveel tijd je werknemers besteden aan verschillende projecten. De applicatie zet automatisch deze gewerkte uren in het systeem waar jij als werkgever veel verschillende statistieken kunt inzien.

 

Verhoog je omzet

Nu heb je al de gegevens waar je medewerkers hun tijd aan besteden maar hoe kun je deze gebruiken om je omzet te verhogen? Het is makkelijker als je zou denken. Ten eerste kun je nu makkelijker aan de belastingdienst de gewerkte uren doorgeven, dit levert je vaak al een smak geld op. Verder kun je ook gaan kijken waar precies je medewerkers hun tijd aan besteden en hoe veel. Zo kun je per project dat je hebt lopen precies zien of je je klanten wel goed factureert. Door beter aan te kunnen geven precies hoeveel uren je aan hun hebt besteed kan de klant ook niet klagen dat de rekening te hoog is. Ook kun je projecten waar veel tijd in wordt gestopt laten liggen terwijl je de projecten die juist veel geld opleveren voor weinig werk prioriteit kan geven.