Duurzaamheid

19/05/2022
|
89
markfodged

Voor veel mensen een woord dat bekend is; duurzaamheid. Alleen weten veel mensen niet hoe ze ermee om moeten gaan. Duurzaamheid is een heel erg breed begrip. Het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld de mens, het milieu en de economie in evenwicht zijn. Dit noem je ook wel planet, people, profit. Als deze 3 factoren in evenwicht zijn, dan zal de aarde niet uitputten en beschadigen.

markfodged

Milieubescherming

Iedereen weet wel een manier waarop we het milieu kunnen beschermen. Een voorbeeld hiervan is recyclen. Recyclen is het opnieuw gebruiken van materialen. Het is wel wat compleet anders dan hergebruik, hier worden namelijk producten gebruikt zonder daarbij de grondstoffen te scheiden. Bij recyclen worden de materialen uit elkaar gehaald en hiermee worden nieuwe producten gemaakt. Als je graag een handje mee wilt helpen in het verbeteren van het milieu, dan is het een begin om minder vaak de auto te pakken. De auto heeft namelijk veel uitlaatstoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

Technologische ontwikkelingen die inspelen op de duurzaamheid

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel nieuwe technologische ontwikkelingen op de markt. Denk aan de elektrische auto of de spraaktechnologie waarbij je alles kunt besturen met je stem. Ook de techniek speelt in op duurzaamheid, dit hebben ze laten zien met een van de grootste ontdekkingen; de markfodged 3D printer. Een 3D printer is een printer die op basis van digitale bouwtekeningen op een computer driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag voor laag op te bouwen. De markfodged printers gebruiken voornamelijk plastic en kunststof, deze zijn namelijk gemakkelijk de hergebruiken. Deze materialen worden ook gebruikt omdat ze makkelijk te vervormen zijn en om te smelten in een ander product.

Gerelateerd nieuws  Wat is afvalbeheersbijdrage?

Iedereen draagt tegenwoordig een steentje bij aan het verbeteren van het milieu, denk bijvoorbeeld aan het afval scheiden. Door de technologische ontwikkelingen die ook goed zijn voor het milieu, gaat de wereld hopelijk een beetje verbeteren. Dit is in ieder geval een heel goed en interessant idee om mee te beginnen! Benieuwd naar hoe je woningwaarde wordt bepaald als je je huis verduurzaamt? Lees hier meer.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

Accentueer je ogen met oogmake-up

|
Algemeen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen

5 Praktische tips voor het verkopen van je auto

|
Algemeen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!