Tegenwoordig heb je containers in allerlei soorten en maten. Het ligt er maar net aan wat je gaat verbouwen. Zo heb je de houtcontainer, maar ook de bouw- en sloopcontainer, de grofvuilcontainer en de groencontainer. Je hebt dus ook de puinafvalcontainer die jij overweegt om te huren. Wist je dat puin een verzamelnaam is voor grove steenachtige resten en brokstukken. Deze resten en brokstukken zijn afkomstig uit bijvoorbeeld metsel- en betonconstructies. Je hebt daarin ook nog de term schoon puin. Schoon puin is puin wat niet vermengd is met andere afvalsoorten. Heb je toch nog andere materialen naast schoon puin? Dan kun je misschien toch beter voor een andere container kiezen. Denk daarbij aan de bouwcontainer of de grofvuilcontainer. De puincontainer is namelijk alleen bestemd voor schoon puin.

Schoon puin

Het schone puin wat is de puincontainer mag is dan ook metselwerk, stenen en grind. Ook mogen er klinkers, natuursteen en kalkzandsteen in. Let op, want ook beton mag erin. Het beton moet wel kleiner dan 50 centimeter zijn. Heb je andere dingen zoals gips houdend puin, asfalt, dakgrind, gevaarlijk afval of ander afval dan puin? Dan is deze container niet geschikt voor je, want dit afval mag er namelijk niet in.

3m3

Kies je voor uiteindelijk voor een puincontainer van 3m3? Een puincontainer van 3m3 is een prima keuze. Wist je dat deze container past in een parkeervak? Zo neemt deze puincontainer niet veel ruimte in beslag en jij kunt al je puin kwijt. Wil je toch meer puin opruimen? Kies dan voor een puincontainer van 6m3 of zelfs 9m3.

Lees ook dit:  Het slopen van een huis

Leveren

De container kan altijd geleverd worden. Deze container kan zowel zakelijk als particulier worden geleverd. Als je op werkdagen voor 16.00 uur een container besteld dan wordt de container de volgende dag al geleverd. In de prijs van de container zijn er al dingen inbegrepen. Inbegrepen zit namelijk het plaatsen van de container en het afvoeren van de container. Ook het verwerken van het afval zit al in de prijs. De container kan acht weken worden gehuurd en heb je milieutoeslag? Dan zit dit ook al in de prijs inbegrepen.