Wanneer jij thuis rolluiken hebt, dan ben je daar ongetwijfeld zeer dankbaar voor. Behalve dat ze er heel stijlvol uit kunnen zien zijn ze erg functioneel. Ten eerste blokkeren ze de zon, en dat kan prettig zijn. Zeker tijdens en rondom de zomermaanden kan het licht op een irritante manier in je woning binnenvallen. Dit kun je eenvoudig oplossen door het rolluik omlaag te doen. Verder zorgen ze er tijdens deze warme periode voor verkoeling. Omdat de zon geblokkeerd wordt blijft de temperatuur in je woonkamer aangenaam. Tot slot voorzien rolluiken je huis of appartement van een bepaald soort privacy. Wanneer je de rolluiken helemaal omlaag hebt kunnen mensen niet zomaar naar binnen kijken. Deze privacy geeft je ook een gevoel van veiligheid.

rolluiken reparatie

Kapotte of beschadigde rolluiken komen steeds vaker voor

Net als andere spullen kunnen rolluiken kapot gaan. Helaas gebeurd dit de afgelopen tijd steeds vaker. Hoe dit precies kan? Er zijn een aantal oorzaken. De voornaamste oorzaak is waarschijnlijk slecht vakmanschap. Het is zo dat veel rolluiken bij woningen op een amateuristische manier geplaatst en gemonteerd worden. Meestal merk je de nadelen hier pas na een tijdje van, en dan is het waarschijnlijk al te laat. Ook vandalisme komt veel voor. Er zijn veel soorten manieren waarop een rolluik kapot kan gaan. Vaak is de buismotor het slachtoffer. Deze kraakt vaak of maakt een vervelend geluid. In het ergste geval is die helemaal kapot. Ook blijven rolluiken vaak steken en dan breken ze af. Herken je jezelf in deze situatie, dan is de tijd rijp voor een rolluiken reparatie. Een rolluiken reparatie uitvoeren is soms noodzakelijk, zeker als de rolluiken al enige tijd hangen.

Lees ook dit:  Wat doet een PR Bureau?

Repareren of helemaal vervangen?

Maak een wel overwogen keuze tussen een rolluiken reparatie en het compleet vervangen. Ga bij jezelf na of het de moeite is om geld in een reparatie te steken of dat een totale vervanging misschien beter is. Een goede richtlijn is dus de leeftijd van de rolluiken zelf. Als deze er al langer dan 15 jaar hangen, dan is het echt de hoogste tijd om deze helemaal te vervangen.