We zitten midden in het digitale tijdperk. Bijna alles gebeurd tegenwoordig online, of dit nu gaat om het bestellen van auto’s of het inschrijven voor de krant. Logischerwijs wil jij als beginnende verkoper meedraaien in dit verhaal en niet achterblijven. Elk winkel is hedendaags ook op het internet te vinden. Hoewel de meeste winkels ook nog een fysiek filiaal hebben, is de online versie minstens net zo belangrijk. Een goede webshop hebben is cruciaal om meer klanten te kunnen trekken en dus ook meer omzet te kunnen behalen. Ben jij van plan om een webshop te gaan beginnen, volg dan deze tips.

Stap 1. Welk platform ga je gebruiken?

De basis van een goede webshop wordt gelegd op het platform waar deze op gemaakt is. Je hebt verschillende website builders. Je hebt vast wel eens gehoord van WordPress, Wix of Jimdo bijvoorbeeld. Dit zijn allemaal doe-het-zelf platformen die het mogelijk maken om zelf een webshop in elkaar te zetten. Verder is Shopify ook erg populair.15

Stap 2. Doe aan Search Engine Optimization

Nadat jouw webshop helemaal af is zou het natuurlijk ook fijn zijn als deze daadwerkelijk gevonden wordt. Dit krijg je voor elkaar door aan SEO te doen. SEO is de afkorting van Search Engine Optimization. De werkzaamheden die hieronder vallen zorgen ervoor dat jouw webshop waarde krijgt in de ogen van Google. Als gevolg kom je hoger in de zoekresultaten te staan. Hoger aan de pagina betekent meer dagelijkse bezoekers, en meer dagelijkse bezoekers betekent meer omzet.

Stap 3. Logistiek

Dit is een heel belangrijk punt. Je hebt als webshop beheerder namelijk de keuze om de logistiek en verzending zelf te regelen, of op dit uit te besteden aan een derde partij. Die laatste optie komt steeds vaker voor. Dit heet fulfilment. Een derde partij zorgt er dus voor dat al jouw verzendingen netjes worden afgeleverd. Zo hoef jij je daar niet druk meer over te maken. Je kunt kiezen voor fulfilment Almere als je in die omgeving woont. Het regelen van fulfilment almere is niet je enige mogelijkheden. Bijna elke grote stad heeft wel een fulfilment bedrijf.