Bitcoin is sinds 2009 een van de meest snelst stijgende investeeringsproducten. Een van de redenen hiervoor is omdat veel mensen een toekomst zien waar Bitcoin als algemeen betalingsmiddel geldt. Anderen investeren in Bitcoin omdat ze de prijs enorm omhoog hebben zien gaan. Maar behalve een grote stijging ziet Bitcoin ook geregeld erg grote dalingen in de prijs. Aangezien Bitcoin gedecentraliseerd is het erg gevoelig voor prijsmanipulatie door btc nieuws. In deze blog zullen wij wat meer toelichten hoe dat precies werkt.

Hoe werkt btc nieuws en wat is Bitcoin

Om te weten hoe btc nieuws de prijs van Bitcoin kan manipuleren moeten we eerst meer weten over Bitcoin. Bitcoin is een peer to peer gedecentraliseerd betalingsmiddel. In 2009 werd het door een anonieme groep mensen uitgevonden en is sindsdien massaal in prijs gestegen. Nu is een munt bijna 15 duizend euro waard en dankzij bitcoin zijn enorm veel mensen erg rijk geworden. Waar veel geld is zit natuurlijk ook veel corruptie. Dankzij het fijt dat bitcoin geen vaste waarde heeft en de waarde afhankelijk is van de mensen die het zouden willen kopen verandert de prijs constant. Zo kan de prijs met duizenden euro’s stijgen of dalen per dag op extreme dagen. Door btc nieuws te fabrikeren zoals het feit dat Bitcoin verboden gaat worden in een bepaald land kan er voor zorgen dat de prijs sterk zakt.

Waarom gebruiken mensen btc nieuws om de prijs te manipuleren

De vormelijkste reden is zodat zij zelf winst kunnen maken. Als de prijs van bitcoin omlaag gaat kunnen zij goedkoop bitcoin inkopen om daarna als het weer omhoog gaat het weer te verkopen. Sommige beurzen bieden ook opties aan voor bitcoin dus ze kunnen contracten afsluiten waar als de prijs omlaag gaat zij winst maken. Dus btc nieuws manipulatie kan erg gevaarlijk zijn.