De meeste huisverkopers dromen van een spanning-vrije verkoop waar zij eenvoudig hun huis op de markt zetten, snel een gekwalificeerde koper vinden, het geld krijgen en de sleutels kunnen overhandigen. De realiteit is dat de verkoop van een huis veel bewegende delen bevat – sommige die je kunt controleren en sommige die uit je handen zijn.

De Factoren

De locatie kan bijvoorbeeld van invloed zijn op hoelang uw huis op de markt blijft hangen en wat de uiteindelijke prijs wordt. Waar de voorraad laag is, is de kans groot dat je huis sneller verkoopt en een hogere prijs afdwingt. Omgekeerd, in plaatsen waar de huisverkoop erg groot, moet je als huiseigenaar waarschijnlijk harder moeten werken om de juiste koper aan te trekken.

Dan zijn er de factoren binnen uw controle die een grote impact. Dingen zoals het inhuren van een echt goede makelaar en het maximaliseren van de advertentie op websites zoals funda maastricht.

Tips

Een goede tip is om een erkende makelaar in te huren. Een goede makelaar weet meestal wat hij kan doen om jouw huis zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Daarbovenop heeft de makelaar wellicht al geintereseerde mensen aan wie hij jouw huis kan laten zien.

Maak een checklist, door een checklist te maken kun je er voor zorgen dat je alles overzichtelijk hebt wat je moet doen. Enkele belangrijke punten voor in je checklist zijn:

  • Interview makelaars en controleer hun verkoopgeschiedenis.
  • Declutter, verplaats overtollige meubels naar een opslagruimte.
  • Krijg een optionele thuisinspectie om eventuele problemen te identificeren.
  • Plan reparaties indien nodig.
  • Maak alles schoon.
  • Zet alles in je huis mooi neer.
  • Gebruik een website zoals Funda Maastricht
  • Maak professionele foto’s.
Lees ook dit:  7 dingen die onmisbaar zijn in een keuken anno 2022

Het laatste punt kan doorslaggevend zijn of je huis verkocht wordt of niet. Denk niet dat je je huis zult kunnen verkopen met foto’s die je met je telefoon hebt gemaakt. Professioneel gemaakte foto’s laten je huis er vele malen beter uit zien. Deze foto’s kun je dan plaatsen op Funda maastricht.