Hoe kun je het beste jouw studie en een bijbaantje combineren?

18/08/2022
|
57
werken en studeren

Dan ben je het allemaal even goed dat als je student bent, dat je graag in extra zakcentje wilt verdienen, het geld komt helaas niet uit de lucht vallen. Het kan ook nog eens best wel zwaar zijn om een bijbaan te hebben naast jou een studie. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jouw punten achteruitgaan op het moment dat jij moet werken. Dit zijn natuurlijk dingen die je moet proberen te vermijden.

Daarentegen zijn er wel gelukkig een heel aantal baantjes die ook rekening houden met jouw studie. Het belangrijkste om te onthouden ook daarbij is dat jouw studie ook daadwerkelijk echt het belangrijkste is. Hierbij zijn wel een aantal tips om werken en studeren te kunnen combineren.

Communicatie is heel belangrijk in dit proces.

Het is mogelijk om werken en studeren goed te kunnen combineren, zeker als men een baantje heeft gevonden die daar rekening mee houdt mocht jij nu een baantje hebben, dan is het belangrijk dat je altijd doorgeeft aan jouw leidinggevende wanneer jij specifiek toetsen of enige andere school gerelateerde activiteiten hebt.

Gerelateerd nieuws  HR- recruitment trends van 2023

werken en studeren

De reden waarom je dit moet doen is om geen fouten te maken In de communicatie met jou en jouw werkgever. Als je de communicatie namelijk heel erg stabiel houdt, dan zal het zeker ook makkelijker zijn om een dagje één keer eens vrij te vragen.

Mocht het te veel zijn, geef dit ook op school aan!

Ondanks het een klein beetje onorthodox kan klinken, is het zeker een verstandig idee om aan te geven op school dat jij in bijbaantje hebt. Hoewel over het algemeen jouw school daar heel weinig rekening mee zou kunnen houden, bestaat er uiteraard de kans dat een leraar een keer iets bij jou door de vingers zal zien, waardoor je daardoor ook een keer je huiswerk kan vergeten. Maar willen je daarbij wel de tip mee geven om dit niet te vaak te doen!

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

11 Tips voor jouw E-mailmarketing in 2023

|
Bedrijfsleven

Het belang van een sterke positie in de markt

|
Bedrijfsleven

Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

|
Algemeen, Bedrijfsleven

HR- recruitment trends van 2023

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!