We horen er dagelijks iets over, we lezen er dagelijks iets over, we zien er dagelijks iets over: het coronavirus. Je komt er tegenwoordig niet meer omheen. De cijfers blijven stijgen en er worden steeds meer maatregelen genomen. Zo ook het sluiten van de restaurants en cafés. Dit heeft gevolgen voor deze branche, vaak zijn dit ook ernstige gevolgen. Maar vele restaurants en cafés bedenken creatieve oplossingen om zo toch aan hun inkomsten te komen en hun klanten tevreden te houden.

Afhalen

Nu de restaurants geen gasten meer mogen ontvangen, hebben vele restaurants de mogelijkheid tot het afhalen van hun eten. Zo ook de Chinees in Limburg. Op deze manier kunnen de mensen toch nog van hun lekkere Aziatische gerechten genieten en kan de keuken blijven doordraaien. Chinees Limburg heeft deze mogelijkheid tijdens hun reguliere openingstijden. Niet alleen heeft dit voordelen voor de restaurants zelf, maar ook de klanten vinden dit vaak een goede oplossing. Veel mensen maken dan ook gebruik van deze mogelijkheid.

Bezorgen

Ook kiezen veel restaurants ervoor om het eten te bezorgen bij de mensen thuis. Chinees Limburg doet dit ook. Dit doen ze meestal om de drempel te verlagen om toch hun eten te bestellen. Veel mensen vinden het te veel moeite om af te halen of hebben er simpelweg geen tijd voor. Dan is eten bestellen en laten bezorgen een goed alternatief. Er zijn vaak wel bezorgkosten aan verbonden, afhankelijk van het aantal kilometers dat gereden moet worden. Bij de Chinees in Limburg betaal je bijvoorbeeld €2,50 bij een minimale bestelling van €20,-. Dit is dus vaak niet heel veel en zal je er niet van weerhouden om het eten te bestellen. Zo steun je immers de (lokale) restaurants in deze moeilijke tijd!

Lees ook dit:  Wat is een administratiekantoor

De restaurants hebben zo een redelijk alternatief gevonden voor hun inkomsten. Voor cafés is dit echter wat lastiger. Zij serveren vaak geen eten en een drankje komen mensen natuurlijk niet afhalen en is het niet waard om te bezorgen. Een aantal cafés heeft het dan ook moeilijk in deze tijd. Sommige van hen proberen nog iets te organiseren, zoals een online pubquiz. Kortom, het is geen makkelijke tijd en we moeten er toch samen het beste van maken.