Het belang van het zijn van een duurzaam bedrijf is heel belangrijk. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook vanuit de overheid komen steeds meer regels. En daarom is het handig om nu alvast de nodige stappen te nemen.

De grootste bedrijven in Nederland zijn verantwoordelijk voor 71% van de CO2-uitstoot. Er ligt bij grote bedrijven dus een grote verantwoordelijkheid om daar aan wat te doen. De overheid wil namelijk in 2030 de CO2 uitstoot verminderen met 50%. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je bedrijf te verduurzamen groene energie opwekken en gebruiken, CO2 uitstoot minimaliseren, rest producten gebruiken en duurzame producten of diensten ontwikkelen.

rolcontainers huren

Het begin van je bedrijf verduurzamen

Je hoeft natuurlijk niet gelijk alles te verduurzamen in je bedrijf. Je kunt rustig beginnen en het opbouwen. Het kan ook namelijk best wat kosten om je bedrijf te verduurzamen.

Begin eens met je lampen te vervangen naar LED- of spaarlampen. Deze zijn namelijk een stuk duurzamer en gaan ook veel langer mee dan een andere lamp.

Dan is het belangrijk je afval te scheiden. Je kunt rolcontainers huren voor je restafval maar probeer plastic, papier etc. te scheiden van je restafval. Door rolcontainers huren kun je dus beginnen met het scheiden van je afval. Hierdoor kunnen materialen dus weer gerecycled worden.

Als je veel zakelijke kilometers moet maken probeer dan te kijken of je elektrisch kunt rijden. Dit is namelijk goed voor het milieu. Of probeer af en toe gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Lees ook dit:  Leesvoer over zelfvoorzienend leven

 

Hoe doe je aan CO2 neutraal ondernemen

De grootste stap in het worden van een duurzaam bedrijf ligt bij de CO2 uitstoot. Dus hoe begin je ermee met dit te verminderen. als eerste is het belangrijk dat je je CO2-footprint in de kaart brengt. Dit laat zien hoeveel CO2 jij uitstoot. En je kunt zien waar het meeste verbruik zit.

Nu je weet waar je het meeste uitstoot, is het tijd om te bekijken hoe je dit kunt reduceren. Je weet dus nu precies hoe en wat dus je kunt heel doelgericht gaan werken.

Ook kun je beginnen met het opwekken van duurzame energie. Want stroom heb je nou eenmaal nodig.