Kleding weerspiegelt wie je bent, hoe je je op dit moment voelt en soms zelfs wat je wilt bereiken in het leven. Onthoud altijd dat wat je ook draagt, de echte jij moet weerspiegelen. Je gevoel voor kleding weerspiegelt je persoonlijkheid, karakter, stemming, stijl en wat je eigenlijk bent als individu. Veel mensen gebruiken hun mode en stijl om zich uit te drukken en daar zijn veel redenen voor. Het kan zijn om hun cultuur te laten zien, of hun levensstijl, of het kan zijn om hun creativiteit te tonen of het kan ook zijn om gewoon aan de wereld te laten zien wie ze zijn.

Jouw stijl is jouw keuze

Persoonlijke stijl is de beste manier om jezelf aan de wereld voor te stellen zonder het gebruik van woorden. Niet alleen dat, maar het geeft ook de mogelijkheid om dieper naar binnen te kijken en over jezelf te leren. Hoe meer we over onszelf weten, hoe gemakkelijker we het kunnen vinden om aardiger voor onszelf te zijn. Wist je dat de relatie die we met onszelf hebben erg belangrijk is voor ons welzijn? Zorgen voor je mentale gezondheid is net zo belangrijk als voor je lichaam zorgen.

Depressie is ‘s werelds meest voorkomende geestelijke gezondheidsprobleem, en dit kan jouw leven op vele negatieve manieren beïnvloeden. De symptomen van depressie kunnen variëren van mild tot ernstig en in sommige gevallen leidt depressie tot gevoelens van waardeloosheid, en zelfexpressie is een gezonde manier om zelfliefde te beoefenen, wat een manier is om gevoelens van waardeloosheid te bestrijden. Daarnaast kun je ook jouw eigen kleding ontwerpen of zelfs t-shirt bedrukken.

Lees ook dit:  Waar je op moet letten als je een website laat maken

Wat is de link tussen mode en eigenwaarde?

Soms houdt de mode-industrie hun normen op een onbereikbaar hoog niveau. Dit is schadelijk voor de eigenwaarde van zo velen van ons, maar waarom is het zo? Welnu, via tijdschriften, online artikelen en sociale media wordt ons geleerd dat er maar één manier is om je modieus te kleden of er goed uit te zien. Als we deze look niet hebben, voelen we ons minder. Daarom is zelfexpressie door middel van persoonlijke stijl zo belangrijk. Het staat voor tegen de norm ingaan en pronken met je individualiteit. Iedereen heeft zijn eigen individualiteit in hun schoonheid en hun persoonlijkheid. Waarom niet ook met hun stijl?

Een bepaalde outfit zou er bij verschillende lichaamstypes anders uitzien. Sommige mensen zouden zich er veel beter in voelen dan anderen, dus waarom zou iedereen hetzelfde proberen te dragen? Je goed voelen in een outfit waar je van houdt is altijd beter dan je slecht voelen in een outfit die trendy is. Er zijn geen regels voor mode. Draag waar je je zelfverzekerd en goed over voelt.