Je bedrijf te in de spotlight krijgen is uiteraard zeer belangrijk. Op die manier trek je de aandacht van jouw toekomstige nieuwe klanten. Maar in deze digitale wereld wordt het steeds lastiger om anders te zijn dan jouw concurrenten. Inmiddels heeft iedereen wel een website en andere vormen van social media. Een mooie unieke manier om je bedrijf te laten zien is een animatie film maken. Met een animatie film kun je op een speciale manier laten zien waar jouw bedrijf voor staat.

De kracht van een animatie film maken

In deze tijd zijn mensen steeds sneller afgeleid. Als ze een stukje tekst hebben gelezen is de kans groot dat ze stukken overslaan, of stoppen met lezen en verder gaan. Zeker op een website waar veel informatie op staat op verschillende plekken. Dus wil de klant weten wat je bedrijf doe en waar het voor staat, dan moeten ze alles lezen. Met een animatie film zijn mensen sneller geneigd om alles te kijken. Het is namelijk minder vermoeiend dan lezen. Hierdoor hou je meer de aandacht van die persoon en kun je meer informatie doorgeven. Zo zal het voor de nieuwe klant duidelijker worden waar jouw bedrijf voor staat. Ook kun je meer informatie overbrengen in een kort filmpje.

De stappen voor een succesvolle animatie film

Tijdens de eerste gesprekken wordt exact uitgelegd hoe jouw animatie filmpje wordt vorm gegeven. In dit gesprek komt duidelijk naar voren wat de kernboodschap is van het bedrijf. En wat de doelen en wensen zijn. Samen wordt er een script opgezet wat er allemaal vernoemd zal worden in het filmpje. Wanneer de verhaallijn en script naar wens is, begint de zoektocht naar een stemacteur. Uiteraard een stem die de boodschap het beste kan overbrengen. Intussen zal de basis gelegd worden voor het filmpje middels scenarioschetsen. Wanneer dit ook naar wens is wordt alles volledig uitgewerkt. Uiteindelijk zal alles samen gebracht worden tot een volledig filmpje. En na goedkeuring zal het worden afgemaakt, waarna het nieuwe animatie filmpje klaar is voor de promotie van jouw bedrijf.

Lees ook dit:  Een goede winterjas kopen

 

animatie film maken