Tegenwoordig wordt speelgoed niet meer in de fysieke winkels gekocht, maar wordt er meer gebruik gemaakt van het internet voor de aankoop van speelgoed. Met je ouders naar de stad gaan en hier bij een speelgoed winkel iets uitzoeken zit er dus niet meer in. Meestal wordt dit niet gedaan omdat ouders te druk zijn, geen tijd hebben of het veel gemakkelijker vinden om deze aankopen vanuit thuis te doen. Jammer, want dit was altijd een bijzondere ervaring en zorgde ervoor dat fysieke speelgoedwinkels konden blijven bestaan.

Fysieke speelgoed winkel  gaat de videotheek achterna

Ken je dat nog? De videotheek? Je mocht hier als kind vaker een film uitzoeken die je in het weekend dan kon bekijken. Voor mij was dit persoonlijk iets waar ik mij de hele week op verheugde en wat altijd super spannend was. Tegenwoordig zijn videotheken uitgestorven en bijna nergens meer in de stad te vinden. Hetzelfde geldt op dit moment voor speelgoed winkels, deze zijn net als videotheken bijna nergens meer te vinden. In plaats daarvan zijn de meeste videotheken failliet gegaan of zijn ze een heel ander soort product gaan verkopen. Voor speelgoedwinkels is alleen het kanaal verandert en wordt er veel meer de focus gelegd op de online verkoop van producten.

Online speelgoed winkels zijn in trek

Op dit moment kopen de meeste ouders het speelgoed voor hun kind via het internet. Het is niet alleen super handig, maar ook een stuk makkelijker om een bepaald soort speelgoed te vinden. Vroeger had je namelijk vaker dat deze soorten speelgoed uitverkocht waren en moest je stad en land af zoeken om als nog een winkel te vinden die het in voorraad had. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en kan dit speelgoed gemakkelijk worden besteld via verschillende soorten webshops. Een speelgoed webwinkel wordt daarom steeds meer aangemaakt via het internet , om de verkoop van speelgoed voort te zetten.