Soms kunnen wij wat extra ontspanning gebruiken. Onze samenleving is vaak druk, erg snel en stressvol. Dit zijn allemaal redenen waarom we soms extra ontspanning kunnen gebruiken. Door druk en stress kunnen onze lichamen vaak vast gaan zitten en we voelen dan in onze gehele lichaam druk voelen. Door af en toe een massage te doen kunnen we vaak al veel van deze stress en druk verlichten. Stress en druk kan ervoor zorgen dat we stramme spieren krijgen en mentaal hebben we het dan ook vaak zwaar. Door een massage te ondergaan kunnen we dus lekker ontspannen en je voelt je dan ook herboren. Hieronder kan je meer lezen over massages en hoe je dit zelf doen met een massage gun! Lees dus snel verder.

Een massage gun gebruiken voor ontspanning

Allereerst gaan we iets vertellen over de Massage gun. Een massage gun is een erg goed alternatief voor een massage. Massages zijn vaak duur en worden niet door de verzekering en zorginstellingen gedekt. Hierdoor moet je dan vaak veel geld betalen en dit kan dan ook weer stressvol zijn. Als je veel last hebt van rugklachten, zoals stijve en duffe spieren kan je ook gebruiken maken van een massage gun. Het massageapparaat wordt vaak met verschillende opzetstukken geleverd, waardoor je voor elke spiergroep de juiste tool hebt. Een massage gun maakt gebruik van stevige en diepe trillingen. Dit noemen we ook wel massagetherapie, deze massagetherapie zorgt ervoor dat spieren losgemaakt worden en spierherstel versneld wordt. Dit massageapparaat is een ideaal alternatief voor de dure massages!

Lees ook dit:  Nieuw in de fitnesswereld?

Een massage en zijn voordelen

Er zijn verschillende voordelen door af en toe een massage te doen. Of dit nu met een massageapparaat of met een masseur is. Een massage zorgt voor stress- en drukverlichting en activeert ook het zelfhelende proces van je lichaam. Hierdoor kan je lichaam sneller gaan herstellen. Of je nu last hebt van onderliggende pijn of een blessure een massage kan al veel verlichten en het herstelproces bevorderen. Een massage verhoogt ook je weerstand, stimuleert je doorbloeding en zorgt ervoor dat afvalstoffen afgevoerd worden.