Afvallen klinkt erg simpel. Zorg ervoor dat je meer calorieën verbrandt dan dat je binnen krijgt, dan zul je vanzelf afvallen. Velen denken dat ze opeens een stuk minder moeten gaan eten om af te kunnen vallen. Echter is dit niet helemaal juist. Vaak kan een verandering in het eetpatroon al een hoop verschil maken. Wij geven jou daarom een aantal voedingstips om sneller af te kunnen vallen!

Vermijd koolhydraten

Koolhydraten zijn erg belangrijk voor je lichaam. Ze voorzien je lichaam namelijk van energie. Echter maken ze het verliezen van gewicht ook een stukje moeilijker. De koolhydraten voorzien je lichaam van energie, maar ze zijn snel weer uitgewerkt waardoor je weer honger krijgt.

Voor intensieve sporters zijn koolhydraten essentieel. Ze zorgen dus voor een hoop energie en kracht. Deze koolhydraten worden weer snel door je lichaam verbrandt en kunnen ze dus weinig kwaad. Wanneer je wilt afvallen kun je deze koolhydraten het beste vermijden. De koolhydraten kun je het beste vervangen door andere energiebronnen, zoals: eiwitten, verzadigde vetten en vezels.

afvallen den bosch

Eet meer eiwitten

Wanneer je minder koolhydraten eet, heeft je lichaam een andere energiebron nodig. Eiwitten zijn een goede alternatieve energiebron. Deze eiwitten worden op een andere manier door je lichaam verteerd. Hierdoor zul je voor langere tijd een verzadigd gevoel hebben en dus minder snel weer op zoek gaan naar eten. Daarnaast zijn eiwitten erg belangrijk wanneer je graag spieren op wilt bouwen.

Gezonde vetten

Naast eiwit zijn vetten ook een belangrijke energiebron voor je lichaam. Vetten hebben vaak een slechte naam. Je zult dus denken dat je vetten moet vermijden tijdens het afvallen Den Bosch. Toch zijn er ook een aantal gezonde vetten, die juist erg goed zijn voor je lichaam. Met name omega 3-vetten, dat te vinden is in vis, is erg goed voor je.

Lees ook dit:  Een kleurtje krijgen in de winter

Gezonde vetten zorgen voor een langer verzadig gevoel en zorgen op die manier dat het afvallen Den Bosch wordt bevorderd.