Yes, het is bijna lente! Je weet wat dat betekend, het is tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak. Het is belangrijk om dit één keer per jaar te doen omdat je jezelf dan een frisse start gunt die meer is dan je huis bijhouden. Normaal zou je stofzuigen, poetsen, en misschien één keer in de zoveel tijd het stof van de fotolijstjes afhalen. Wat anders is aan de lente en de schoonmaak is dat je ook ruimte gaat maken. Ga bewust weggooien en gun jezelf wat adem in eigen huis. Dit is hoe je dat met zo min mogelijk moeite doet.

Twee opties

Je hebt eigenlijk twee opties om van je rotzooi af te komen. De ene optie is dat je spullen die nog iets waard zijn er tussenuit vist en probeert te verkopen. Dit kan nog iets opleveren maar kost natuurlijk wel veel moeite. De andere optie is om alles tegelijkertijd weg te gooien. Dat kun je doen door het naar het milieupark te rijden en zelf alles te scheiden, of door een container voor restafval te bestellen die je later laat ophalen.  Zo’n container kost echter snel tussen de 250 en 300 euro. Moet je misschien toch nog even wat tweedehands verkopen…

oud ijzer Landgraaf

Sorteren

Het scheelt een hele hoop als je thuis alvast gaat sorteren wat je later weg gaat brengen. Maak stapels met hout, ijzer, plastic en restafval. Zorg dat je alles in kunt laden met een volgorde in je hoofd voor het milieupark. Papier, ijzer en groenafval zijn gratis, dat scheelt. Andere materialen moet je misschien iets voor betalen. Soms kun je echter ook nog iets verdienen aan je afval.

Lees ook dit:  Wat is een derdengeldenrekening?

Oud ijzer Landgraaf

Heb je nog nutteloze wasmachines en soortgelijke apparaten? In de meeste omgevingen is het heel makkelijk om van je metaal af te komen. Zo kun je snel oud ijzer Landgraaf bellen. Een bedrijf als oud ijzer Landgraaf accepteert je oude wasmachines en andere zware metalen producten met plezier. Ook zijn er redelijk wat mensen die oud ijzer voor je op willen halen zodat je zelf niet hoeft te gaan. Let wel op, door veel gewicht aan oud ijzer weg te brengen kun je er nog wat tientjes op verdienen. Men betaald namelijk voor oude metalen, deze zijn niet waardeloos.