Heb je een tegenslag te verduren gehad en zit je daardoor even niet meer zo lekker in je vel? Een relatiebreuk, onprettige werkomgeving of iets als geluidoverlast van een buurman kunnen allemaal bijdragen aan een ongelukkig gevoel. Naast dat het heel normaal is je soms neerslachtig te voelen wil je er natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf. Om je te helpen weer uit de put te klimmen vind je in deze blog verschillende tips.

 

Kom in beweging

Een grote oorzaak van niet lekker in je vel zitten is bij vele het gebrek aan beweging. Door meer te bewegen maakt je lichaam endorfine aan, dit is een lichaamseigen stofje die ervoor zorgt dat je simpelweg blijer wordt. Dit stoot ook direct het neerslachtige gevoel af. Je zou het kunnen zien als een soort weegschaal. In beweging komen betekend echter niet direct een marathon rennen. Een stevige wandeling door het bos doet al wonderen voor je mentale gesteldheid. Regent het buiten of heb je gewoon geen zin om de deur uit te gaan? Zet de muziek lekker hard en ga even helemaal los voor hetzelfde effect!

 

Een rustgevende cursus spirituele ontwikkeling

Het kan voorkomen dat je in alle negativiteit jezelf helemaal verloren bent. Begin je te twijfelen aan wie je bent en wat je wilt uit het leven dan zou een cursus spirituele ontwikkeling je kunnen helpen alles even los te laten. Zie een cursus spirituele ontwikkeling als een reis naar jezelf. Door opnieuw te ontdekken wie je bent en te leren luisteren naar je intuïtie zul je je kracht herontdekken. Veel mensen schrikken af van een cursus spirituele ontwikkeling omdat ze het te zweverig vinden. Toch doet het geen kwaad je open te stellen voor het onbekende. Baat het niet, dan schaad het niet.

Lees ook dit:  Starten met een gezondere levensstijl

 

Opruimen en schoonmaken

Bah wat een vervelend klusje, toch helpt het echt om je een stuk beter over jezelf te voelen. Naast dat je in beweging bent wat sowieso al goed is voor je, kun je even die malende gedachten vergeten en je focussen op opruimen. Het begin is lastig, maar een strak opgeruimde kamer heeft ontzettend veel voldoening!