Een van de belangrijkste keuzes die jij maakt voor jouw kind is naar welk kinderdagverblijf je hem of haar gaat brengen. Er zijn zoveel verschillende soorten kinderdagverblijven, hoe weet je nu in hemelsnaam welke je gaat kiezen? Met deze tips hopen we je keuze een beetje makkelijker te maken.

Doe je onderzoek

Bekijk welke kinderdagverblijven er in de buurt zijn. Zoek ze eens op, op internet en facebook en bezoek er een aantal die jij interessant vind. Internet is een goede manier als eerste oriëntatie, maar je zult toch echt langs moeten gaan als je wilt weten hoe het er écht is.

Vraag na hoe de groepen zijn samengesteld

Is het een horizontale groep? Dat wil zeggen dat de kinderen allemaal ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Of is het een verticale groep? Hier zijn kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar. Hoeveel kinderen zijn er in een groep? En hoeveel begeleiders?

Hoe is de pedagogische visie?

Het is ook belangrijk om te weten hoe de pedagogische visie van het kinderdagverblijf is en of dit overeenkomt met je eigen ideeën. Hoe is de dagindeling in de groep? En wat voor leermiddelen gebruiken ze? Je moet ook kijken of de dagindeling van het kinderdagverblijf overeenkomt met die van jouw in verband met werk bijvoorbeeld.

kinderdagverblijf

Bekijk de kosten

De kosten moeten wel passen in jouw budget natuurlijk. Maar de kosten kunnen per dagverblijf verschillen, dus dit is wel iets om rekening mee te houden bij de keuze die je gaat maken.

Kijk naar de locatie

Let erop dat het bedrijf voor jou op een gunstige locatie zit. Als je heel ver moet rijden is het misschien niet rendabel om je kind daar in te schrijven.

Lees ook dit:  Hoe scoor je hoger in Google?

Hoe is de organisatie achter het bedrijf?

Aangezien je een kinderdagverblijf normaal voor meerdere jaren kiest, is het wel zo fijn om een stabiele organisatie achter het bedrijf te hebben.

Wat zegt je eigen gevoel?

Alle tips kunnen dan wel een hulpmiddel zijn om makkelijker een keuze te maken. Maar wat zegt je gevoel? Je moet je wel prettig voelen als je je kind daar achterlaat.