In Limburg vind je één van de meest populaire steden van Nederland: Valkenburg. Valkenburg is een stad in gemeente Valkenburg aan de Geul. Het ligt in het Zuid Limburgse Heuvelland. Menig toerist kent Valkenburg. Het is zowel binnen als buiten de grenzen van Nederland een bekende stad. Men bezoekt Valkenburg dan ook graag.

Wat is er te zien? 

Het is bijna beter te zeggen, wat je er niet kunt zien. Valkenburg biedt namelijk ontzettend veel aan mooie bezienswaardigheden. Bezienswaardigheden die eigenlijk allemaal de moeite van een bezoek meer dan waard zijn. Daarbij zijn misschien de grotten van Valkenburg wel het meest bekend. Natuurlijk zijn er veel meer mooie plekken die je kunt bezoeken. Niet alleen zijn er de grotten van Valkenburg, je hebt ook bijvoorbeeld de Gemeentegrot Valkenburg, het MergelRijk, de Fluwelengrot en Grotbiken.  

valkenburg-taxi

Daar houdt het niet mee op. Valkenburg is ook een imponerende ruïne rijk met de toepasselijke naam: Kasteelruïne Valkenburg. Verder is er ook nog Kasteel schaloen, Halderpark en Kasteel Den Halder, Chateau St Gerlach, Kerk van Sint-Gerlach en de Stadspoorten.  

Dan zijn we nog niet klaar. In Valkenburg is er namelijk ook nog de Geulhemmergroeve, een Steenkolenmijn, de Wilhelminatoren, de Cauberg, Museum Romeinse Katakomben en Station Valkenburg. Kortom? Valkenburg biedt ontzettend veel. 

Toerisme 

Valkenburg is een toeristisch stad. Alleen door alle oude historie die er nog is, doet het voor een toeristisch stad bijzonder authentiek aan. Je kunt daarbij tussendoor ook heerlijk genieten van een drankje op één van de gezellige terrasjes in Valkenburg.  

Lees ook dit:  De beste spareribs van Almere

Wat veel toeristen doen, is het maken van een hoogtewandeling in Valkenburg. Ook is de kerstmarkt in Valkenburg bijzonder populair. Het is er dan ook erg sfeervol ingericht. 

Taxi Valkenburg 

Wil je de stad in een wijntje drinken op het terras of een glühwein op de kerstmarkt? Dan is het wellicht handig om gebruik te maken van een taxi in Valkenburg. Wil je een goede taxi in Valkenburg? Kies dan voor een erkend taxibedrijf. Bij een taxi in Valkenburg is een erkend bedrijf niet alleen veiliger, het is ook vaak goedkoper. Een taxi in Valkenburg via een erkend taxibedrijf is vaak goedkoper omdat zij vaak binnen bepaalde tarieven moeten opereren.

Nog een tip? Kijk wel uit dat je het niet te leuk vindt. Voordat je het weet ga je verhuizen naar Provincie Limburg, omdat Valkenburg zo ontzettend leuk is.