Verhogen van de verkeersveiligheid

12/04/2020
|
60
belijning

De Nederlandse overheid is sinds 2008 begonnen met het opnieuw inrichten van de wegen in Nederland. Hiermee wil de overheid ervoor zorgen dat het aantal verkeersdoden nog verder afneemt. Vorig jaar waren dit er nog 661. Dit is natuurlijk nog altijd geen 0. Toch is dit al iets goeds aangezien we van 1166 verkeersdoden afkomen. Dus het is een positieve lijn. Helaas is deze trend de laatste jaren afgevlakt. Dit betekent er dus nog genoeg valt te halen. Om dit te bereiken heeft de overheid er dus voor gekozen om de wegen anders in te richten.

Rotondes

Als eerste zien we een flinke toename van rotondes. Deze komen in diverse soorten en maten. Zo zijn er kleine rotondes die je terug kunt vinden in woonwijken. Daarnaast zijn er ook de turborotondes die grote hoeveelheden verkeer moeten kunnen doorsluizen. Twee belangrijke dingen spelen mee om te kiezen voor een rotonde. Ten eerste heeft het een positieve invloed op de doorstroom van het verkeer. Wanneer er namelijk was gekozen voor verkeerslichten dan staan er altijd grote groepen voertuigen te wachten. Je voorkomt dan niet dan er voertuigen staan te wachten die eigenlijk gewoon kunnen doorrijden. Daarnaast zien we ook dat rotondes ervoor zorgen dat het verkeer beter wordt afgeremd. De snelheid waarmee de interactie plaatsvindt met het andere verkeer ligt vaak onder 50km/h. Dit zorgt voor veiligere situaties.

Gerelateerd nieuws  Zonnepanelen installeren Amsterdam

De belijning

Naast de rotondes zien we ook dat de belijning wordt aangepast. Zo is er dus sinds 2008 het plan om wegen zo in te richten dat je aan de belijning kunt herkennen hoe hard je er mag rijden en wat de regels zijn met betrekking tot inhalen. Zo zijn er dan vier smaken belijning voor de provinciale wegen. Zo zijn er: geen middenstreep en onderbroken zijstrepen, een dubbele middenstreep en onderbroken zijstrepen, de groene middenstreep met onderbroken zijstrepen en de groene middenstreep met doorgetrokken lijn. Wanneer we dezelfde volgorde aanhouden dan betekent dit dat: maximaal 60km/u inhalen mag, maximaal 80km/h inhalen mag, maximaal 100km/u inhalen mag en maximaal 100km/u inhalen is verboden. Dit zal er dus voor moeten zorgen dat mensen precies weten waar ze aan toe zijn.

belijning

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

11 Tips voor jouw E-mailmarketing in 2023

|
Bedrijfsleven

Het belang van een sterke positie in de markt

|
Bedrijfsleven

Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

|
Algemeen, Bedrijfsleven

HR- recruitment trends van 2023

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!