Verschillende ademhalingstechnieken

Er zijn veel verschillende ademhalingstechnieken die stress kunnen verminderen. Niet alleen zorgen deze ademhalingstechnieken voor verminderde stress maar ook kan het enorm veel aan je algemene gezondheid bijdragen. In deze blog gaan wij enkele tips over verschillende ademhalingstechnieken geven en de voordelen van deze ademhalingstechnieken.

Deep breathing ademhalingstechniek

De eerste ademhalingstechniek waar we het over gaan hebben. Deep breathing legt de focus op zo diep mogelijk ademhalen in een soort van meditatie waar een hand op de buik en de ander op de borst geplaatst wordt. Diep in en uitademen via de neus voor 20 minuten zorgt er voor dat je in een soort trance terechtkomt en aan niets anders denkt dan je ademhaling. De focus ligt er bij om alleen de hand die op je buik ligt te laten bewegen met je ademhaling. Vandaar dat deze ademhalingstechniek ook wel buik ademen genoemd wordt.

De buteyko methode

De Buteyko methode is een omstreden ademhalingstechniek die door zorgprofessionals en wetenschappers als alternatieve gezondheidstechniek wordt gezien. De buteyko techniek is baseert op het feit dat een verstopte en diagnosticeerde hyperventilatie conditie het onderliggend probleem is voor veel gezondheidsproblemen zoals astma. Het doel van de Buteyko methode is om zo plat mogelijk te ademen en niet diep inademen. Volgens Buteyko zou dit het lichaam opnieuw trainen om niet meer te hyperventileren echter of dit echt zo is is nog enorm omstreden

Gerelateerd nieuws  Starten met een gezondere levensstijl

Waarom werken verschillende ademhalingstechnieken

Een van de redenen waarom veel verschillende ademhalingstechnieken zo goed zijn om de stress tegen te werken is dat het een soort meditatie is. Door 20 minuten aan niets anders te besteden behalve je eigen ademhaling geef je jezelf tijd om vanbinnen tot rust te komen. Deze rust kan erg voordelig zijn om stress tegen te gaan en zorgt er voor dat je als je last van stress hebt er minder van zult lijden.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!