Aan het starten van een webshop zitten voor en nadelen, het ligt eraan wat jezelf zwaarder vind wegen. Soms moet je risico’s nemen en dat kan leiden tot een goede uitkomst of juist het tegenovergestelde van wat je had verwacht. De voordelen aan het beginnen van een webshop:

  1. Je bent je eigen baas, je bepaald zelf de regels.
  2. Je kunt vanuit thuis werken en bepaald zelf je uren. Wil je vanmiddag gaan lunchen? Dan kan je in de avond iets langer door werken.
  3. Webshops hebben de laatste tijd veel kans om te groeien.
  4. Je besteedt er zoveel tijd aan als je zelf wilt.
  5. Je kunt op deze manier jezelf en jouw producten in de markt zetten.
  6. Via het internet heb je meer bereik, met een lokale winkel bereik je ook echt alleen de lokale mensen.
  7. De kosten zijn minder dan bij een fysieke winkel. Het kan zelfs gratis zijn als je het vanuit thuis doet.
  8. Klanten kunnen 24 uur per dag, 7 dagen in de week jouw producten bekijken en kopen.
  9. Veel fysieke winkels gaan failliet of stoppen ermee. Shoppen via het internet is er over een paar jaar alleen maar.

Webshop

Voorbereidingen voor het starten van een webshop

Wanneer je een webshop wilt starten zul je veel moeten regelen van tevoren. Denk hierbij aan het maken van een website. Je wilt natuurlijk een professionele website laten maken, maar hier betaal je dan ook voor. Bedenk een naam van tevoren, maar dit lijkt me vanzelf sprekend. Soms moet je ook een verzekering regelen, dit is niet altijd nodig. Maar bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering of je moet zorgen voor goede algemene voorwaarden waar je op terug kunt vallen. Regel een ruimte waar je rustig kunt werken, ook als je thuis werkt zorg voor een rustige werk plek. Daarnaast moet je ook een betaal methode uitzoeken, het moment van de eerste betalende klant in jouw online winkel is nog een beetje ver weg, maar dit is toch het moment om na te denken over het betaalsysteem dat je wilt gaan gebruiken. Er zijn vele opties mogelijk. Onderzoek goed wat voor jou de voor- en nadelen van iedere online kassamodule zijn. Door hier tijdig over na te denken, kun je het betaalsysteem makkelijk in je website integreren. Wellicht dat het door jouw gekozen systeem achteraf invoeren betekent dat de hele website herbouwd moet worden.