Excel is een programma dat via formules een berekening maakt van verschillende cellen en kolommen. Excel wordt hierdoor ook vaak een spreadsheet genoemd. Dit maakt Excel zeer geschikt voor het verwerken van data en grafieken. Op deze manier kunt u snel gegevens analyseren of grafieken maken. Doordat het programma gebruikt maakt van veel formules kan het u helpen tijd te besparen.

De verschillende mogelijkheden.

U kunt das van alles doen met Excel maar wat zijn die dingen eigenlijk allemaal? Het maakt niet uit of u het programma in een groot bedrijf of als gezin gebruikt want voor iedereen kan het belangrijk zijn. Als gezin kunt u bijvoorbeeld uw adres of maandelijkse uitgaven volgen. Zelfs voor grote bedrijven kunt u het gebruiken voor budgetteringen of het invullen van de werktijd van het personeel.

De Kracht van Excel

Een groot voordeel van Excel is dat de meeste mensen al een Microsoft Office-pakket hebben. Dit is inclusief Excel, dus er zijn geen extra kosten om Excel aan te schaffen. Bovendien is het programma gemakkelijk te gebruiken en hoeft u geen codes of complexe formules te begrijpen. Excel geeft je direct een duidelijk overzicht van alle data en grafieken. Omdat het duidelijk is, kunt u snel zien wat er wordt gebruikt. Dit kan veel tijd besparen in vergelijking met bijvoorbeeld alles op los papier schrijven.

De zwakte van Excel

Excel heeft ook wat zwaktes waar u goed op moet letten als u het programma wilt gaan gebruiken. Zo moet u moet alle nummers zelf invoeren en instellen. Dit betekent dat wanneer u ergens een typefout maakt de gegevens niet meer kunnen kloppen. Het is daarom belangrijk om altijd goed op te letten wat u invoert. Een ander nadeel is dat uw spreadsheets verloren kunnen gaan. Als u de bestanden niet correct heeft opgeslagen, kunt u ze wellicht niet meer terugvinden. Bovendien, als uw computer crasht, verliest u ook alles. Daarom is het altijd belangrijk om een ​​back-up te maken.

Lees ook dit:  Voordelen starten webshop

Leren van Excel

Excel is sinds 1985 de belangrijkste spreadsheet ter wereld. Veel mensen willen daarom er ook beter in worden en volgen Excel trainingen. Omdat het programma zo in trek is zult u er waarschijnlijk zelf ook mee te maken krijgen. Excel wordt uitgebracht door Microsoft en samen met Word, PowerPoint, Outlook en Access zitten ze in het Microsoft Office-pakket.