ICT wordt een steeds populairdere opleiding om te kiezen. Dit heeft natuurlijk zijn redenen, en deze redenen gaan we in de blog bespreken. ICT is het beroep van de toekomst. Het is een vak wat zich blijft ontwikkelen en waar dus veel kansen zijn. Het is ook een breed vakgebied. Als je zoekt naar ict vacatures zal je ook bij vele verschillende uitkomen.

 

Reden 1: veel ICT personeel nodig

We weten allemaal dat steeds meer digitaal wordt. Ook in bedrijven is dit zo en daarom is het goed en geschoold ICT personeel nodig. Omdat veel bedrijven dus meer digitaal moeten gaan blijven de ict vacatures maar groeien. De kans dat jij een baan vindt na je studie is ontzettend groot. Het tekort aan ICT personeel is er namelijk nog steeds. Waar veel studenten moeite hebben met het zoeken van een baan na hun studie, zul jij hier weinig last van hebben.

5

Reden 2: vele functies

ICT is een ontzettend breed vakgebied zoals al eerder gezegd. Je zou denken dat je alleen bezig bent met programmeren maar het is zoveel meer. Je kunt je natuurlijk altijd richten op een bepaald vakgebied als je dit het leukste vindt om te doen. Maar je kunt je ook bezig houden met het ontwikkelen, beheren en onderhouden van systemen. Is dat niet helemaal je ding, kun je er ook nog voor kiezen om te analyseren of een van de andere vele mogelijkheden.

 

Reden 3: je blijft leren

Als je iemand bent die niet graag stil zit is ICT ook wat voor jou. Omdat de digitale wereld zich continu blijft ontwikkelen blijf je ook leren. Dat je de juiste kennis hebt van digitale vaardigheden is in de ICT wereld natuurlijk van belang. Er zijn altijd dingen die je bij kunt leren. Meestal wordt dit ook gestimuleerd door het bedrijf waar je in werkt. Vaak betaald de baas ook een deel van dit traject. Ze willen namelijk niet dat het personeel gaat lopen. Zo zie je maar dat ICT veel voordelen heeft. Dus kijk maar snel naar die ict vacatures en solliciteer!