Data consultancy is het verzamelen en analyseren van bedrijfsdata om de bedrijfsperformance te verhogen. Het is tegenwoordig zeer belangrijk om bedrijfsdata inzichtelijk te maken, omdat deze gegevens nodig zijn bij het bepalen van organisatiedoelstellingen en strategieën. Om bedrijfsdata inzichtelijk te maken, worden zowel technieken als mensen ingezet. Om te beginnen moeten de huidige dataprocessen met de juiste tools in kaart worden gebracht. Vervolgens kan de verzamelde data worden bestudeerd en geanalyseerd zodat duidelijk wordt wat de verbeterpunten binnen het bedrijf zijn. De resultaten worden op een overzichtelijke en duidelijke wijze weergegeven in een reportage. Deze data consultancy reportage is een zeer handig hulpmiddel bij het stellen van doelen en het bepalen van strategieën en wijst jou dus in de goede richting.

Waarom is data consultancy onmisbaar in ieder bedrijf?

Zoals eerder vermeld heb je data consultancy nodig om de juiste organisatiedoelstellingen en strategieën te bepalen. Maar op welke vlakken helpt data consultancy jou nu echt? Wij geven je een paar voorbeelden.

Dankzij data consultancy leer je je klanten pas echt goed kennen

Door de klantendatabase te analyseren kom je bijvoorbeeld te weten wat voor soort publiek jouw bedrijf trekt en leer je meer over het koopgedrag van de klant. Deze informatie kun je goed gebruiken om de customer journey op af te stemmen.

Met data consultancy kun je jouw concurrent een stap voor zijn

Met de verzamelde informatie over de klant, kun je optimaal inspelen op de behoeftes, verwachtingen en wensen van de klant. Je kunt deze wensen bijvoorbeeld laten terugkomen in je volgende collectie, zodat je een stapje voor bent op je concurrent.

Lees ook dit:  Sommatiebrief de Jonge

Data consultancy helpt je om jezelf te onderscheiden

Vaak is het als bedrijf lastig om uit te springen boven alle andere aanbieders in jouw markt. Dankzij data consultancy wordt er ook ingezoomd op kleinere aandachtspunten binnen de markt, zodat jij voldoende informatie hebt om je op allerlei vlakken uniek te maken.

Laat die klapper met klantgegevens en verkoopcijfers dus niet onder een laag stof verdwijnen! Met data consultancy kun je effectief gebruikmaken van deze gegevens door ze te vertalen naar nieuwe doelstellingen en strategieën.