ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP-systeem verbindt en automatiseert bedrijfsprocessen binnen een organisatie. De gegevens van alle verschillende afdelingen worden opgeslagen in een centrale databank. Dit maakt het voor iedere werknemer mogelijk om alle data te bekijken. Een ERP-systeem wordt meestal gebruikt om alles overzichtelijker te maken en om een hogere productiviteit te creëren.

Vaak maakt een bedrijf gebruik van meerdere ERP-software. Deze software kunnen veel van elkaar verschillen. Per afdeling komt het namelijk voor dat zij specifieke software gebruiken met functies die alleen voor die afdeling nuttig is. Het is daarom handig om een ERP-aanbieder te vinden die alle juiste software kan leveren en beheren.

odoo implementatie

Voordelen ERP-systeem

Een goed geïmplementeerde ERP-software kan veel betekenen voor een organisatie. Zo zijn er een aantal voordelen aan verbonden. Ten eerste wordt het makkelijker om rapportages te maken. Dit komt omdat het analyseren van gekoppelde bedrijfsprocessen in een centraal punt zijn opgeslagen. Dit centraliseren van gegevens heeft ook als voordeel dat er maar één plek beveiligd hoeft te worden. Ook levert de automatisering van werkzaamheden door de software meer tijdwinst op.

Een ERP kan er ook voor zorgen dat iedereen in het bedrijf op dezelfde manier werkt. Hierdoor voorkom je onduidelijkheden en misverstanden, waardoor er minder tijd verloren gaat en de kwaliteit overal hetzelfde is. Dankzij realtime data heeft elke werknemer op ieder moment van de dag inzicht in de meest recente data. Al deze data is opgeslagen in de centrale databank.

Odoo als ERP-systeem kiezen

Een van de grotere spelers met betrekking tot de ERP-systemen is het systeem Odoo. Dit systeem wordt gebruikt door het bedrijf Odiots. Met Odoo is het mogelijk om alle processen binnen een organisatie onder te brengen in één ERP-systeem. Voor de meeste bedrijven is een Odoo implementatie niet moeilijk om te regelen. Het Odoo systeem is namelijk makkelijk te integreren in het huidige systeem van jouw bedrijf. Daarnaast is Odoo een van de meest gebruiksvriendelijke ERP-systemen in de omloop met een groot aantal functionaliteiten. Met deze functies is het zelfs mogelijk om nieuwe apps te maken of om bestaande apps en modules aan te passen.