Zoek op het internet

Je zoekmachine is een ideale manier om snel en efficiënt een overzicht te krijgen van de verschillende rijscholen in Leiden. Typ in ‘rijschool Leiden’ en je krijgt heel veel resultaten te zien van rijscholen in -en rondom Leiden. Wil je per se een rijschool in de buurt? Gebruik dan google maps om een lijstje te maken van de rijscholen die ook daadwerkelijk in Leiden liggen. Als je dat hebt gedaan begin je met filteren. Een snelle manier om dit te doen is door middel van reviews. Zoek op ‘rijschool Leiden reviews’ of ‘beste rijschool Leiden’ en je zult meerdere (semi)onafhankelijke review sites zien in de zoekresultaten. Deze beoordelingen gebaseerd op iemand zijn mening en moeten ook zo behandeld worden, als iets subjectiefs. Echter, het lezen van reviews kan vaak wel een goed algemeen beeld geven over de rijschool. Bijvoorbeeld, als er bij een rijschool twintig beoordelingen zijn waarvan er vijftien commentaar geven op het gedrag van de instructeur, dan zegt dit vaak wel iets over de persoon in kwestie.

rijschool leiden

 

Vraag in je vriendenkring

Als je niet de eerste in de groep bent die gaat lessen is het altijd slim om mensen in je directe omgeving te vragen naar hun ervaringen met bepaalde rijscholen. Dit is vaak betrouwbaarder dan review sites omdat je de persoon in kwestie kent, weet hoe hij of zij is en weet hoe hij of zij op bepaalde situaties reageert. Heb je vrienden die al bezig zijn met rijlessen of al klaar zijn? Vraag aan hen dan wat zij wel, of niet leuk vonden aan de betreffende rijschool.

Lees ook dit:  Wees niet bang wanneer je begint met rijlessen

 

Vergelijk de prijzen

Als je eenmaal een lijst hebt gemaakt met potentieel geschikte rijscholen, dan wordt het (meestal) tijd om op basis van de kosten rijscholen weg te strepen. Hiervoor moet je van tevoren eerst een budget voor jezelf bepalen. Rijscholen kunnen onderling veel verschillen qua leskosten. De prijs hangt af van meerdere dingen, maar het grootste verschil zit ‘m vaak in de grootte van het lespakket. Om die reden is het belangrijk dat je per les uitrekent wat het kost om misverstanden te voorkomen én om het voor jezelf duidelijk te maken wat de goedkopere -en duurdere rijscholen zijn. Niet alle rijscholen werken echter met een vast lespakket. Verschillende instructeurs geven na de eerste aan rijles hoeveel lessen zij denken dat je nodig hebt. Op basis hiervan wordt dan een pakket op maat samengesteld.