Denk je dat je wel een gezonder leven kan leiden? Veel mensen komen tot deze ontdekking nadat ze hun vetpercentage berekenen. Toch is het, ook met afvallen, beter te laat dan nooit! Hieronder vind je 3 tips die jou erbij helpen om jouw vetpercentage op een snelle en gezonde manier te verlagen.

Let op je voeding

Het allerbelangrijkste om af te vallen, is het letten op je voeding. Hierbij is het dus belangrijk dat je verandert wat je eet, niet dat je minder eet. Deze fout wordt door veel mensen gemaakt en kan leiden tot een groot krachtverlies. Als je vet- en spiergehalte in hetzelfde tempo verminderen, zal je vetpercentage niet veel veranderen. Daarom is het goed om te kijken naar voeding die spieropbouw stimuleren, maar vetproductie verminderen. De eerste stap is om minder lege calorieën te eten, zoals snoep, koek en snacks. Deze hebben geen belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om spiermassa op te bouwen. Wat je lichaam wel nodig heeft, is eiwitten, omdat dit namelijk de bouwstenen zijn voor je spieren. Eiwitrijke producten zijn bijvoorbeeld tonijn, kipfilet, rundvlees, kwark, melk en sojaproducten.

Blijf normaal trainen

Als je eenmaal begint aan het volgen van een voedingsschema, kan je aan het begin last hebben van krachtverlies. Probeer dan alsnog gewoon door te blijven trainen. Hierbij is het ook goed dat je niet doorschakelt naar minder intensieve trainingen. Het is bijvoorbeeld beter om bij het bankdrukken met zware gewichten te trainen met ongeveer 6-15 herhalingen in plaats van 30 herhalingen met lichtere gewichten. Dit zorgt voor meer stimulatie van je spieren, waardoor je spiermassa groeit en je, bij je vetpercentage berekenen, uitkomt op een lager getal.

Lees ook dit:  5 tips voor als je bang bent voor de tandarts

Zorg voor voldoende slaap en ontspanning

Als je wilt dat je bij de volgende keer vetpercentage berekenen, een lager vetpercentage hebt, moet je veel moeite leveren. Dit kost veel fysieke en mentale energie, waardoor het ook belangrijk is om goed te slapen en voldoende te ontspannen. Zo kan je je energieniveau weer opbouwen en kan je langer doorgaan.

Met deze tips zal iedereen die ze volgt zeker versteld staan wanneer ze hun vetpercentage berekenen!

 

vetpercentage berekenen