Voor veel mensen een spannende en grote stap, beginnen met de rijlessen om je rijbewijs te kunnen behalen. Maar waar zul je allemaal op moeten letten bij het zoeken van de geschikte rijschool voor jou? Als eerst zul je een rijschool bij jou in de buurt moeten zoeken, woon je in Tilburg? Dan is het normaal dat je rijlessen in Tilburg neemt. Je kiest een rijschool die bij jou in de buurt ligt en war jij je prettig bij voelt. Je kunt altijd gebruik maken van de gratis proefles die bijna alle rijscholen aanbieden, zo kun je kijken of de rijschool geschikt is voor jou.

Wat ga je allemaal leren?

Tijdens de rijlessen zul je uiteindelijk leren om zelfverzekerd aan het verkeer te durven deelnemen, maar hier gaan nog veel stappen aan vooraf. Als eerst zul je gaan leren hoe het is om te sturen en te schakelen, dit zal al een paar rijlessen duren wanneer je nog geen ervaring hebt. Daarna zul je de bijzondere verrichtingen gaan leren. Het maakt niet uit of je rijlessen in Tilburg volgt of rijlessen in Geleen, je zult het overal leren. Een bijzondere verrichting is bijvoorbeeld vooruit parkeren in een parkeervak. Bij iedere rijschool hebben ze trucjes of punten waar je op kunt letten om dit makkelijk te maken. Een voorbeeld van een trucje bij het vooruit parkeren in een vak is als de buiten spiegel bij de streep is bij het vak waar je wilt parkeren, kun je indraaien en dan sta je als het goed is netjes in een vak. De bijzondere verrichting moet je ook op je tussentijdse toets doen of tijdens een examen. Wanneer je tijdens je tussentijdse toets de bijzondere verrichtingen goed verricht, krijg je vrijstelling voor bij het examen.

Lees ook dit:  Welke verzekeringen zijn er?

rijlessen in Tilburg

Het theorie-examen

Het theorie-examen is iets waar veel mensen tegen op kijken, dit is begrijpelijk want het is ook een moeilijke toets. Minder dan de helft haalt deze toets in een keer, het is dus belangrijk om je goed voor te bereiden. Het theorie examen bestaat uit twee onderdelen. Als eerst krijg je het onderdeel gevaren herkenning, dit onderdeel bestaat uit 25 vragen waarbij je 12 fouten mag maken. Per vraag heb je 8 seconden de tijd om het antwoord in te voeren. Het tweede onderdeel is verkeersregels en verkeersinzicht, dit onderdeel bestaat uit 40 vragen. Bij het tweede onderdeel mag je maar 5 vragen fout hebben. Voor dit onderdeel heb je 23 minuten de tijd om alle vragen in te vullen.