Als eigenaar van een webshop kun je snel vergeten dat een review website van onschatbare waarde kan zijn. Dit is zeker het geval wanneer consumenten jouw webshop nog niet kennen, maar wel overwegen om een eerste bestelling te plaatsen. Om consumenten over te halen tot aankoop, moet je hun vertrouwen winnen. Hiervoor zijn positieve beoordelingen over jouw website van cruciaal belang. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 71 % van online consumenten beoordelingen lezen en 77 % van deze consumenten zich hier zelfs door laten beïnvloeden. In deze blog zetten we daarom de beste review websites voor je op een rijtje.

Trustpilot

Een review website dat niet alleen in Nederland maar over de gehele wereld gebruikt wordt, is Trustpilot. Dit Denemarkens bedrijf werd in 2007 opgericht. Op dit platform kan letterlijk iedereen een review plaatsen, dus ook websitebezoekers die nog géén aankoop hebben gedaan. Webshop eigenaren krijgen vervolgens een melding van de geplaatste review en kunnen direct hier op reageren. Als webshop eigenaar kun je bij Trustpilot kiezen tussen verschillende abonnementsvormen. Deze variëren tussen een gratis versie en een Enterprise versie, welke volledige toegang tot alle mogelijkheden van Trustpilot biedt.

Kiyoh

Het voordeel van deze review website is dat je het Pro Plus pakket voor zes weken gratis kunt proberen. Het is een eenvoudig platform en voor webshops, die maandelijks minder dan 150 reviews nodig hebben, een goedkope optie. Daarnaast worden negatieve reviews op Kiyoh niet direct geplaatst. Je hebt vervolgens twee weken de tijd om de waarschijnlijke klacht op te lossen. Daarna is het mogelijk voor de klant om zijn review aan te passen. Hierdoor kun je onnodige reviews voorkomen.

Lees ook dit:  Beter vindbaar online

Ekomi

De laatste bekende review website die we behandelen is Ekomi. Dit platform kan direct worden geïntegreerd in de webshop. Zodoende wordt de laatst geplaatste review altijd direct zichtbaar op je site. Daarnaast is Ekomi ook nog geïntegreerd met Google. Positieve reviews zorgen daardoor voor meer verkeer naar jouw webshop. Op Google wordt de gemiddelde beoordeling namelijk aangegeven in de vorm van sterren, die variëren van één tot en met vijf. Ook dit platform werkt met abonnementsvormen en afhankelijk van het aantal orders dat binnenkomen, kun je een bepaalde vorm kiezen.