De voor- en nadelen van het gebruik van Excel

06/12/2021
|
3
excel training

Excel is een programma van Microsoft waarmee je gegevens kunt bijhouden en waarmee je snel berekeningen kunt doen. Omdat het een van de populairdere softwares is die hiervoor wordt gebruikt, hoor je ook vaak mensen zeggen dat je moet leren om te gaan met Excel. Toch is het verstandig om eerst eens goed te kijken naar de voor- en nadelen van het programma Excel, voordat je begint aan een excel training. Hieronder vind je een overzicht die je hiermee op weg helpt.

De voordelen van excel

Allereerst is het goed om te kijken naar de situaties waarin het gebruik van Excel zeker aan te raden is. Zo is het voor zzp’ers en kleine ondernemers vaak een budgetvriendelijkere optie dan andere alternatieven. Dit komt omdat de software meestal geleverd komt op het apparaat dat je gebruikt. Daarnaast is een licentie voor het Office pakket, waartoe Excel behoort, niet erg duur. Daarnaast is het ook een goede manier om te beginnen met het bijhouden van je boekhouding bijvoorbeeld. Dit is vanwege het feit dat Excel heel veel templates beschikbaar heeft staan, waardoor je alles wat je nodig hebt al paraat hebt staan.

Gerelateerd nieuws  Hoe kun je het beste jouw studie en een bijbaantje combineren?

De nadelen van excel

Natuurlijk heeft het gebruik van Excel ook zo zijn nadelen. Zo is het wel handig om gebruik te maken van de hiervoor genoemde templates, maar zodra je deze echt zelf wilt begrijpen, is al gauw een diepere kennis van Excel nodig. Dit leerproces kan erg tijdrovend zijn, waardoor veel mensen ervoor kiezen om nooit te beginnen met het gebruik van Excel. Daarnaast is Excel ook erg foutgevoelig, omdat alles gebaseerd is op de formules die je typt. Zodra hierin een fout ontstaat, kunnen al je gegevens foutief worden weergegeven.

Een excel training aanvragen

Als je hulp zoekt bij het gebruik van Excel, dan kan je altijd meedoen met een excel training. Hierbij leer je in enkele lessen de fijne kneepjes om jouw boekhouding zo efficiënt als mogelijk te laten verlopen. Dit kan je doen doormiddel van automatisering, maar je kan je ook richten op het maken van productieplanningen, rapportages en andere data overzichten.

 

excel training

Recent

Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

07/06/2023

Tweedehandse Jacuzzi: Betaalbare luxe thuis.

31/05/2023

Elektrische fiets? GPS-tracker!

16/05/2023

De voor- en nadelen van een elektrische fiets

01/05/2023

Voordelen van zonnepanelen

26/04/2023

Meer in deze categorie

Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

|
Algemeen, Bedrijfsleven

HR- recruitment trends van 2023

|
Bedrijfsleven

Een eigen voetbalshirt ontwerpen

|
Bedrijfsleven, Vrije Tijd

De ultieme gids voor digitaal ontwerpen: tips en trucs

|
Bedrijfsleven, Tech
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!