U heeft een leuk kavel gevonden waar u een nieuw huis op wilt gaan bouwen. Echter staat er nog een oud pand op dat vervallen is en die u wilt gaan slopen. U wilt dit sloopwerk uitbesteden aan professionele slopers omdat u zelf geen idee heeft waar u op moet letten. De slopers hebben veel ervaring en weten wat veilig is en wat niet. Voordat er echter begonnen kan worden met de sloopwerkzaamheden, moet u nog wat zaken regelen.

Vergunningen en meldingen

Er zijn twee soorten aanvragen die u kunt of moet doen bij de gemeente. De eerste daarvan is een sloopmelding. Deze is noodzakelijk en verplicht wanneer er asbest moet worden verwijderd of als de hoeveelheid sloopafval groter geacht wordt dan 10 kubieke meter. Is dit niet het geval dan hoeft u geen sloopmelding te maken. Als u wél een sloopmelding hebt gemaakt, dan kan de gemeente u nog extra voorwaarden opleggen. Dit gaat meestal over het scheiden van het sloopafval en de manier waarop u de gereed melding moet doen. Voor het sloopafval kunt of u of het sloopbedrijf een bouwcontainer huren. De verhuurder van de container zal aangeven wat wel en wat niet in de container samen gegooid mag worden.

Tenslotte is er nog de omgevingsvergunning. Deze is nodig in drie gevallen namelijk:

  • Als het pand een monument is
  • Als het pand zich in een beschermd dorps- of stadsgezicht bevindt
  • Als in het bestemmingsplan van de gemeente staat dat er een omgevingsvergunning nodig is

De kosten van deze vergunning kunt u opvragen bij de gemeente.

Het sloopproces

Als alle aanvragen zijn geregeld bij de gemeente en u de plannen met het sloopbedrijf heeft besproken, dan kan de sloop van het pand daadwerkelijk beginnen. Vanaf dit moment hoeft u zelf niks meer te doen. Het sloopbedrijf zorgt ervoor dat alle werkzaamheden veilig en zorgvuldig worden uitgevoerd. U zult altijd op de hoogte worden gehouden van het proces zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Als al het sloopwerk gedaan is en u tevreden bent met het eindresultaat, dan ruimt het sloopbedrijf in de meeste gevallen ook al het puin op. Zo blijft er een nette, opgeruimde locatie achter.

Lees ook dit:  Hoe scoor je hoger in Google?

bouwcontainer huren