Je bent eigenaar van een bedrijf en je bent dringend opzoek naar nieuw personeel. Je weet dat je doormiddel van vacatures werknemers kan werven maar wat is de beste manier? En hoe vind je de juiste werknemer voor de openstaande functie? In deze blog vind je alles over de beste manieren om personeel te rekruteren, zoals recruitment IT.

Manieren van reclame

Je wil het bedrijf natuurlijk zo goed mogelijk adverteren bij toekomstige werknemers maar hoe doe je dat? Alleen een poster ophangen aan het prikbord bij supermarkt gaat de truc niet doen. Probeer vacatures op meerdere manieren aan te bieden door bijvoorbeeld op websites van uitzendbureaus en bovendien je eigen website. De recruitment in IT gebeurt bijvoorbeeld bijna alleen nog maar online. Google is dan ook de eerste bron die een werknemer zal raadplegen wanneer hij of zij opzoek is naar een nieuwe baan. Mond tot mond reclame blijft een van de meest effectieve manieren van reclame. Het verspreid zich namelijk als een lopend vuurtje. Het je werknemers voort zeggen dat er dringend wordt gezocht naar nieuw personeel. Dit is hoe recruitment IT werkt.

Een leuke werkplek

Bij een leuke werkplek horen goede arbeidsomstandigheden. Er zal weinig animo zijn voor een baan waarbij je slecht betaald krijgt en zware arbeid verricht. Meestal staan de voor- en nadelen ontremd de functie met elkaar in balans. Onregelmatige werktijden, lange diensten of zware arbeid wordt vaak beloont met een goede loonstrook. Kies er als werkgever voor om een aantal voordelen toe te voegen aan de functie waar de werknemer voor solliciteert. Hiermee vergroot je de kans dat iemand solliciteert.

Lees ook dit:  Wat is een administratiekantoor

Een leuke werkplek creëer je gemakkelijk doormiddel van een positieve bedrijfscultuur. Een positieve bedrijfscultuur betekend dat je collega’s bepaalde normen, waarden en regels hanteren. Deze regels normen en waarden kunnen op leuke manieren worden uitgedrukt. Laat telaatkomers bijvoorbeeld trakteren op een vlaai voor alle collega’s. Of wat dacht je van een alcohol vrij drankje op vrijdagmiddag om het weekend in te luiden. Op deze manier creëer een hechte band tussen je werknemers. Het is belangrijk dat ze goed met elkaar overweg kunnen. Let hierbij wel op dat het niet te gezellig wordt op de werkvloer. Aan het einde van de dag moet er immers gewerkt worden. Het is aan jou om de arbeidsproductiviteit hoog te houden.