De een vindt het de grootste rotklus die er bestaat, terwijl het een ander juist ontspant: het wassen van je auto. Veel mensen doen dit het liefst zelf en maken zowel de binnen- als buitenkant schoon. Sommige rijhulpsystemen functioneren alleen goed als ze regelmatig grondig gereinigd worden. Bovendien behoudt de lak een goede conditie en blijft er ’s winters geen pekel aan je auto kleven. Het is dus echt noodzakelijk om je auto van tijd tot tijd zelf te poetsen óf dit te laten doen.

Nuttige tips als je besluit je auto zelf te gaan poetsen

Enkele tips bij het wassen van je auto zijn altijd mooi meegenomen. Gebruik ten eerste een handschoen van microfiber en absoluut géén spons als je besluit je auto te gaan wassen. In een spons kunnen bijvoorbeeld restjes zand terechtkomen en dit veroorzaakt krassen. Het beste is om eerst de hogedrukspuit te gebruiken en daarna met de hand verder te poetsen. Let er bij gebruik van een hogedrukspuit wel op dat je zo’n 20 cm afstand houdt zodat je de lak van je wagen niet beschadigt. Maak een sopje en zorg dat je, wanneer je je auto wast, bewegingen in de lengte maakt.

De lak van je auto wordt namelijk niet blij van draaiende bewegingen. Je velgen kun je reinigen met een velgenreiniger. Smeer je velgen goed in met bijvoorbeeld een kwast. Zorg dat je een droogdoek gebruikt als je je auto droog maakt. Deze zogenaamde droogdoeken zijn superzacht en zullen je auto absoluut niet beschadigen. Vind je dit alles te veel werk en geniet je liever op een andere manier van je vrije tijd? Laat je auto dan reinigen. Zoektermen zoals bijvoorbeeld ‘auto poetsen Den Haag’ zorgen dat jij binnen no-time een goed en betrouwbaar adres vindt!

Lees ook dit:  Auto rijschool

Je wagen professioneel laten poetsen

Kies je er toch voor om je wagen te laten poetsen? Let er dan op dat het betreffende bedrijf met osmosewater werkt. Dit noemen we ook wel vlekvrij water. Dit beschermt je lak. In de ene wasstraat werken ze met kettingen die jouw auto als het ware voorttrekken, maar je hebt ook bedrijven waar je auto stil staat. Het is daarnaast handig om te checken in hoeverre een bedrijf hygiënisch te werk gaat. Zo zijn er veel meer nuttige punten om op te letten wanneer je zoektermen als ‘auto poetsen Den Haag’ gebruikt!

auto poetsen den haag