Je dissertatie drukken? Dit zijn de opties!

15/03/2022
|
75
dissertatie drukken

Het woord dissertatie zal velen bekend in de oren klinken, maar lang niet iedereen weet precies wat het inhoudt. Dit begrip kom je vaak alleen tegen wanneer je ermee te maken hebt. Het is namelijk de officiële naam voor een wetenschappelijk verslag dat iemand schrijft wanneer hij of zij wil promoveren naar een hogere titel, in meeste gevallen de hoogste graad die op de universiteit te behalen is: het doctoraat.

De samenstelling van een dissertatie is voortgekomen uit maanden of zelfs jaren van onderzoek en praktijkleren en zal, wanneer deze af is, ingeleverd en verdedigd worden zodat de promovendus de titel kan behalen. Vroeger werd dit proefschrift uitsluitend op papier gemaakt en ingeleverd. Tegenwoordig wordt een dissertatie regelmatig op een computer of laptop gemaakt, maar het is gebruikelijk om deze alsnog af te laten drukken. Dit zijn de opties met betrekking tot een dissertatie drukken

De inhoud van een dissertatie

Een dissertatie is een schriftelijk verslag waarin een wetenschappelijk onderzoek staat vastgelegd dat de promovendus heeft uitgevoerd. Er mag ook gebruik worden gemaakt van diverse eerder uitgevoerde onderzoeken, mits de auteurs en onderzoeken zelf correct verwezen zijn. 

In het verslag staan altijd een inleiding, een samenvatting, een persoonlijk dankwoord en in vele gevallen ook een biografie van de auteur. Daarnaast zijn er vele pagina’s gewijd aan het wetenschappelijk onderzoek en de uitkomsten hiervan. Een vereiste voor het inleveren en verdedigen van een dissertatie, is dat het onderzoek dat gedaan is nieuw moet zijn. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van al bestaande onderzoeken en bronnen, moeten deze resultaten leiden tot een uniek experiment dat door de promovendus is uitgevoerd. 

De voertaal van een dissertatie is in de huidige tijd Engels. Dit maakt het mogelijk om het onderzoek internationaal bekend te maken en uit te wisselen. Wanneer een onderdeel van het onderzoek zich toespitst op een historisch of taalkundig onderwerp, kan het voorkomen dat het proefschrift in de desbetreffende taal wordt geschreven.

Gerelateerd nieuws  Mijn slot is opengebroken, wat moet ik doen?

Wanneer de promovendus klaar is om het proefschrift in te leveren en te verdedigen, wordt er een presentatie ingeroosterd. De kandidaat presenteert zijn of haar proefschrift aan een promotiecommissie van deskundigen, die uiteindelijk zorgen voor de beoordeling en eventuele goedkeuring. Is de promovendus geslaagd? Dan verkrijgt hij of zij de titel van doctor. Voorafgaande aan het mogen schrijven van een dissertatie, moet men vaak eerst het doctoraalexamen hebben afgelegd en behaald hebben. 

Redenen om een dissertatie te drukken

Een dissertatie drukken heeft meerdere redenen, naast het moeten presenteren en verdedigen van het onderzoek. Men schrijft meestal maar eenmalig een proefschrift en het is een prachtig naslagwerk om te hebben. Er worden doorgaans meerdere jaren intensief besteed aan het schrijven van een dissertatie, wat het een echt pronkstuk maakt. Je kan het gedrukte werk aan vrienden en familie laten zien en zelfs meenemen wanneer je gaat solliciteren. 

Het vormgeven van je dissertatie

Een dissertatie drukken kan op meerdere manieren. Meestal wordt dit gedaan door een professioneel drukbedrijf dat de mogelijkheden en bronnen heeft om van jouw proefschrift een mooi naslagwerk te maken. Er zijn meerdere manieren om een proefschrift vorm te geven waar over nagedacht kan worden voordat het gedrukt wordt.

Allereerst kunnen keuzes gemaakt worden tussen diverse papiersoorten. De volgende stap is het kiezen van de opmaak. Hieronder valt het lettertype, de kopjes en de inhoud. Andere aanpassingen zijn bijvoorbeeld kleurenpagina’s en enkel- of dubbelzijdige bedrukking. Het vormgeven van je dissertatie is een belangrijke stap van het gehele proces en zorgt ervoor dat je met trots kunt terugkijken op deze tijden.

 

Recent

De gevaren van poppers: dit moet je weten

01/12/2023

Online marketing trends voor 2024

19/11/2023

Trends in verlichtingsdesign voor 2024

16/11/2023

De nieuwe toekomst van interieurontwerp door A.I.

16/11/2023

Rolcontainers: mobiliteit in afvalbeheer voor een groenere toekomst

16/11/2023

Meer in deze categorie

Online marketing trends voor 2024

|
Bedrijfsleven

Creëer een transparante oase in huis met een glazen schuifwand

|
Bedrijfsleven

De voordelen van samenwerken met een professionele koerierdienst voor uw bedrijf

|
Bedrijfsleven

Duurzaam afvalbeheer voor bedrijven: een weg naar efficiëntie en verantwoordelijkheid

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!