Er zit een groot verschil tussen afvallen en zoveel mogelijk kilo’s kwijt raken, of gezond afvallen en zoveel mogelijk spieren behouden. Snel afvallen met zoveel mogelijk spieren zit er helaas niet in. Je moet geduldig zijn voor het beste resultaat. Er zijn dus ook andere soort diëten met slanke recepten voor beide manieren. Hier volgen een aantal belangrijke tips die jou helpen om gezond af te vallen!

Vermijd zout zoveel mogelijk

Wat veel mensen niet weten van zout is dat het spul vocht absorbeert. Het is zo dat wanneer je veel zout gaat eten, jouw lichaam ook veel vocht gaat vast houden. Meer vocht betekent automatisch meer gewicht. Wat je ook vaak ziet is dat wanneer mensen starten met afvallen, ze in het begin het beste kwijtraken. Die eerste kilootjes gaan er zo van af, dit komt dus omdat het vocht is. Hoewel vocht geen puur gewicht is, mag je toch blij zijn dat het weg is. Maar hoe eet je nu precies minder zout? Het zit toch overal in?

Dit is niet moeilijk. Zolang je zelf eten maakt, bepaal je zelf ook hoeveel zout je er in verwerkt. Ben je gewend om veel opwarmgerechten naar binnen te werken, dan komt dat gepaard met een hoog zoutgehalte dat standaard verwerkt zit in dit soort voedsel. Maak je eigen slanke recepten en vermijd zout zoveel mogelijk.

Eiwitten zijn cruciaal

Iedere gezonde eter weet dat eiwitten niet weg te denken zijn uit een gezond dieet. Eiwitten zorgen namelijk voor je spiergroei én spierherstel, belangrijk dus op een sportdag. Gelukkig is deze voedingsstof makkelijk te implementeren in je dagelijkse eetpatroon. Begin ’s morgens met een paar eitjes bijvoorbeeld. Kwark is ook een goed voorbeeld van een eiwitrijk product, maar ook vis, kip en beef zijn goede keuzes. Merk jij dat je het moeilijk vind om aan je hoeveelheid eiwitten te komen, dan kun je gemaksproducten als eiwitshakes proberen. Deze kun je eenvoudig op het begin of einde van de dag innemen.

Lees ook dit:  Goed eten