Wat eet u als u naar Argentinië gaat?

biefstuk restaurant

Het eten in Argentinië is net zo divers en heerlijk als het land zelf. Ondanks zijn ligging in Latijns-Amerika is het Argentijnse eten heel anders dan dat van zijn buren, en hoewel veel mensen graag denken dat alle Latijns-Amerikaanse landen taco's en salsa eten, is dit niet minder waar. Ingrediënten in mediterrane stijl (voornamelijk Spaans en Italiaans) hebben de Argentijnse keuken meer dan wat dan ook beïnvloed, en gemengd met de inheemse bevolking en de Latijnse smaak, heeft het eten uit deze regio absoluut zijn eigen unieke smaak.

Biefstuk restaurant

Het idee van allemaal sissende steaks op de parrilla is een verrukkelijk vooruitzicht voor veel bezoekers aan Argentinië. Het beroemde rundvlees van het land is afkomstig van grasgevoerde runderen, en in restaurants en slagerijen wordt het gepresenteerd in verschillende stukken, waaronder de populaire bife de chorizo (entrecote), ojo de bife (ribeye steak), en vacio (flank steak).

De beste manier om Argentijns rundvlees te proeven is bij een asado (barbecue in Argentijnse stijl), waar biefstuk, varkensvlees, kip, chorizo en groenten langzaam boven een vuur worden gegaard. De asado is een typisch weekend evenement voor families en vrienden - als je het geluk hebt te worden uitgenodigd voor een asado, kun je genieten van heerlijk eten en een kijkje nemen in het lokale leven. Neem een fles wijn mee en plan een hele middag of avond met uw gastheren.

Gerelateerd nieuws  Een 21 diner organiseren

biefstuk restaurant

Als u geen uitnodiging voor een asado kunt krijgen, zijn er natuurlijk vele beroemde biefstuk restaurants (ook wel parrillas genoemd) in grote steden als Buenos Aires. Don Julio en La Cabrera, beide gelegen in Palermo Soho, zijn luxe eetgelegenheden, terwijl de drukke Parrilla Peña (in Recoleta) en de eenvoudige Desnivel (in San Telmo) een lokale ervaring bieden.

Empanadas zijn een andere Argentijnse favoriet, kleine gebakjes met vlees, kaas en tal van andere vullingen. Ze zijn populair bij picknicks, als voorgerecht of als snelle maaltijd. De beste empanadas zijn meestal te vinden op kleine marktjes en in restaurants, dus wees niet bang om die plek te proberen waar u eerder uw neus voor ophaalde. Hoewel deze geweldige snack meestal te vinden is met vlees, kunnen veggie-liefhebbers zich verheugen! Er zijn ook vegetarische opties voor deze delicatesse!

Lees ook Een eigen restaurant beginnen

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

|
Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!