Veel mensen horen de woorden Search Engine Optimization en raken helemaal in paniek. Ze zijn nou eenmaal geen engineers en weten niks over hoe het optimaliseren van processen werkt. Dit is een grote misconceptie die bestaat rondom Search Engine Optimization. SEO gaat namelijk niet over het zelf verbeteren van processen, je leert hoe je het algoritme van Google kunt aflezen en er zo voor zorgen dat jouw websites hoger komen in de rankings van Google. Deze blog is geen diepgaande gids over hoe dit precies in zijn werking gaat. Deze blog is bedoeld om er voor te zorgen dat jij met veel zelfvertrouwen zelf aan Search Engine Optimization kunt gaan beginnen.

Wat?

Simpel gezegd is Google SEO gericht op het zorgen dat jouw website uiteindelijk hoger gaat ranken op de zoekresultaten van Google. Dit kun je doen door te letten op de verschillende factoren waar Googlewebsites op beoordeeld. Dit varieert van hoe makkelijk een website te gebruiken is tot hoe kwalitatief de content is die er op wordt gepubliceerd. Google SEO is niet meer weg te denken voor bedrijven die mee willen doen aan de online-competitie. Zonder goede SEO kom je tegenwoordig als bedrijf namelijk nergens meer.

Link building

Linkbuilding betekent dat je op je eigen sites of op andere sites pagina’s aan elkaar linkt. Google ziet dit als een goed iets, aangezien een website dan logisch gebouwd is en dus makkelijk te navigeren. Je kunt met een bedrijf linkbuilding uitbesteden of je kunt proberen zelf je linkbuilding uit te besteden. Wanneer je weinig ervaring is kan het beter zijn om op het begin toch met een professioneel bedrijf samen te gaan werken.

Lees ook dit:  Online zichtbaar zijn

linkbuilding uitbesteden

Leren

De reden dat veel mensen niks weten over SEO is dat de meeste universiteiten en hogescholen die een marketing opleiding aanbieden hier amper tijd aan besteden. Dit is natuurlijk dood zonde! Je hebt namelijk een stapje voor bij de meeste werkgevers als je hier iets over weet. Google biedt zelf veel gratis cursussen aan over hoe je voor Google zelf je SEO kan verbeteren!