Sinds het coronatijdperk is er veel veranderd in de wereld, daaruit is ook een nieuw concept de wereld in geroepen, namelijk eHealth. eHealth is een relatief nieuw concept dat gebruikt wordt voor de gezondheid. Er bestaan al horloges waar je je lichamelijke functies mee kunt meten en versturen, maar er zijn ook veel doctoren die je online kunnen helpen met mentale gezondheid.

Wat is eHealth?

eHealth houdt in dat gezondheidszorg wordt geleverd door middel van digitale communicatie. De diensten die worden geleverd kunnen psychologische en fysieke diagnose en behandelingen zijn, ze kunnen ook je vitale functies monitoren en je recepten voorschrijven.

Blended care

Blended care verwijst in de psychologie naar een combinatie van online therapie (eHealth) en persoonlijke behandelingen voor bepaalde aandoeningen. Dit is ontstaan om psychologische behandelingen toegankelijker te maken door zeker een deel van het contact online aan te bieden.

Bij blended care bestaat er geen vaste methode. Dit houdt in dat blended care uit een reeks verschillende therapieën en niveaus van betrokkenheid van de therapeut kan variëren. De precieze methoden die zal worden toegepast is afhankelijk van de problemen van de patiënt.

blended care

Medische dossiers

Om eHealth te kunnen uitvoeren moeten de doctoren op afstand inzage hebben op jouw medisch dossier. Hier ligt voor vele een ethisch probleem omdat men niet weet wie er aan de andere kant van de lijn zit, toch weet je dit ook niet als je een nieuwe huisarts krijgt. Er wordt vanuit gegaan dat er alleen medische professionals aan het werk zijn en er geen dossiers worden gelekt.

Lees ook dit:  Borstreconstructie ondergaan? Dit moet je weten

mHealth

mHealth is het meten van vitale functies doormiddel van verschillende apparaten zoals horloges. Er komen steeds meer manier waarop we gemeten worden, dit is handig voor ons zelf en indien we medische hulp nodig hebben, maar wat als het voor de foute doeleinden wordt gebruikt? Zo kunnen ze namelijk ook meten hoe jouw lichaam reageert op bepaalde dingen zoals reclames en dit kan gebruikt worden voor marketingdoeleinden.