Flexplekken zijn tegenwoordig meer en meer in aan het worden, het is vooral ook bekend onder startende ondernemers en zzp’ers. Omdat ze regelmatig thuis werken is het na een tijdje saai en te veel aan het worden waardoor ze meer nood hebben aan sociaal contact, daarom is de flexplek ontstaan. Flexplek biedt aan de startende ondernemers en zzp’ers de mogelijkheid om per dag of per uur een flexplek te huren. Je kan een abonnement aanmaken om bij een bedrijfsverzamelpand of een coworking locatie te werken waar er nog plaats vrij is.

Voor- en nadelen

Natuurlijk heeft een flexplek ook zijn voor- en nadelen. Een grootste nadeel aan een flexplek is dat je geen eigen afsluitbare ruimte hebt, je kan niet met je collega of een klant aan je werkplek zitten. Een flexplek is ook niet voor alle beroepsgroepen geschikt.

Een voordeel aan een flexplek is dat het best goedkoop is, er is flexibiliteit en het biedt jou de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen en andere ondernemers te ontmoeten.

Voor wie?

Je kan een flexplek huren als je dus een ondernemer bent die goedkoop en flexibel een plek wilt huren om te kunnen werken. Je bent iemand die het fijn vindt om andere ondernemers rondom je te hebben en je bent op zoek naar een inspirerende en dynamische werkomgeving.